Oamenii care au avut o copilarie idilica sunt mai predispusi la a divorta la varsta adulta, pentru ca sunt mai increzatori in fortele proprii si mai pregatiti sa renunte la o relatie care nu functioneaza cum trebuie, potrivit unui studiu publicat de dailymail.co.uk.
La acest studiu, realizat de cercetatorii de la Universitatea Cambridge, au participat mai multe mii de voluntari britanici nascuti pe parcursul unei singure saptamani in 1946.
In adolescenta, profesorii acestora le-au dat calificative in functie de nivelul lor de fericire, energie, dar si de cat de prietenosi erau. Au fost luate in calcul si probleme precum agitatia, angoasa sau nerespectatea autoritatii.
Cateva zeci de ani mai tarziu, cercetatorii au colectat noi informatii despre viata acestora si le-au analizat.
"Un factor ar fi ca acei copii care au un mod de gandire pozitiv au avut o mai mare incredere in fortele proprii decat ceilalti copii si au fost mai doritori sa renunte la o casnicie daca aceasta nu corespundea nevoilor lor", a spus Felicia Huppert, director al Well-being Institute din cadrul universitatii.
De exemplu, cercetatorii au descoperit ca persoanele care au fost fericite in adolescenta au fost mai multumite de slujba obtinuta, au avut mai multe pasiuni si o viata sociala mai activa, fata de ceilalti.
Totodata, aceste persoane au prezentat mai putine riscuri de a suferi de tulburari psihice in perioada ulterioara adolescentei, potrivit acestui studiu, publicat in Journal of Positive Psychology.
Cercetatorii au concluzionat ca autoritatile trebuie sa se asigure ca micutii au parte de un start bun in viata, chiar si in conditii de austeritate.

Sursa : one.ro