Mariustuca.ro / La Spitalele Universitare din Strasbourg se testeaza implantul ochiului bionic (Autoare: Magda Marincovici)
Marc Bussiere din Franta este pregatit de o echipa de medici pentru a i se implanta un ochi bionic, transmite Franceinfotv. El a fost slectionat in urma cu patru luni de un centru de referinta pentru bolile rare din Strasbourg si trebuie sa treaca o serie de teste pentru a fi declarat valid pentru o asemenea interventie chirurgicala. Pacientul are 57 de ani si este al treilea pacient care beneficiaza de un implant de ochi bionic in Spitalele Universitare din Strasbourg.
Captate de o camera in miniatura, fixate chiar in ochelari, imaginile sunt trimise unui calculator, purtat de pacient, care expediaza semnale implantului. Informatiile ajung la creier prin nervul optic, creand percepia unei forme luminoase. In urmatoarele saptamani, Marc va putea folosi sistemului in mod autonom si va putea initia procese de readaptare vizuala.
Astfel, in Franta, dupa teste efectuate cu implantul unei inimi artificiale, sunt in derulare teste pentru implantul ochiului bionic.