www.acasatv informeaza: Una dintre cele mai comune probleme ale adolescentilor si nu numai este acneea. Pe cat de inestetica este, pe atat este de dureroasa. Solutiile de cele mai multe ori se gasesc in farmacii, dar ar fi cel mai bine sa le achizitionezi dupa ce ai fost la medic pentru a depista cauza.
Exista si cateva leacuri naturale pe care le poti prepara chiar la tine acasa. Oricum, aici nu vorbim aici de cazurile foarte grave, care s-au extins foarte mult si in momentul de fata secreta puroi.
1. Uleiul de masline - Este adevarat, pare o nebunie sa pui ulei peste tenul tau plin de cosuri si gras. Motivul pentru care aceste tratamente functioneaza este ca pielea in sine, in mod natural secreta ulei, deci uleiul in sine este bun pentu piele. In momentul in care nu se mai secreta suficient ulei ai pielea uscata si trebuie ajutata si hranita. Pentru un rezultat cat mai bun toarna-ti o cantitate mica de ulei in palme si maseaza-ti fata. Lasa uleiul sa actioneze 15 minute si apoi pune-ti un prosop pe fata pentru a absorbi excesul de grasime.
2. Uleiul de ricin - Functioneaza la fel ca uleiul de masline pentru tratarea cosurilor.
3. Bicarbonatul de sodiu - Poate fi utilizat in doua modalitati diferite in tratarea cosurilor. Are doua functii: este folosit pe post de exfoliant pentru a indeparta pielea moarta si a deschide porii si substantele alcaline din bicarbonatul de sodiu omoara bacteriile care cauzeaza cosurile. Fa o pasta din bicarbonat de sodiu si apa si maseaza-ti fata timp de un mint. Clateste-te cu apa rece si tamponeaza-te delicat cu un prosop.
4. Faina de ovaz - Nu este buna doar pentru corpul tau, ci face minuni si pentru fata ta. Faina de ovaz este bogata in vitamine care ajuta la reducerea inflamatiilor cauzate de cosuri. Pune o jumatate de cana de faina de ovaz intr-o jumatate de cana cu apa fiarta. Dupa ce compozitia s-a racit, aplic-o pe fata si maseaza-ti cu delicatete fata. Dupa doua sau trei minute indeparteaza resturile cu apa calduta.
5. Mierea este un alt ingredient care ajuta la tratarea cosurilor acasa - Cea mai simpla modalitate este sa iti faci o masca cu miere, prin masearea pielii cu acest produs. Lasa mierea sa actioneze pe fata timp de 15 - 20 de minute. Clateste-te cu apa calda.
6. Aburii - Acestia deschid porii si fac impuritatile sa iasa la suprafata. Acest tratament este recomandat in special pentru punctele negre. Fierbe intr-un vas apa in care ai pus musetel si apoi lasa-o sa se raceasca pentru cateva minute. Stai cu capul deasupra vasului, cu un prosop pe cap timp de zece minute. Dupa aceea poti indeparta prosopul si te poti clati cu apa calduta.
7. Otetul de mere - In acest caz este extrem de important sa nu ai rani deschise sau cosuri suprainfectate. Amesteca o parte de otet de mere cu trei parti de apa. Sterge-te pe fata cu acesasta solutie, cu ajutorul unui buretel de bumbac.