SOLSTITIUL DE VARA 2013 marcheaza inceputul verii astronomice, iar pana la solstitiul de iarna, ce va avea loc in data de 21 decembrie, ziua va scadea progresiv. Psihologii maramureseni avertizeaza populatia ca in aceasta perioada exista o predispozitie pentru depresie sau anxietate.
SOLSTITIUL DE VARA 2013. Motorul de cautare Google marcheaza solstitiul de vara, din 21 iunie, cu un Doodle vesel, care inspira la vacanta. Energia solstitiului de vara este considerata a fi o energie a pasiunii, vitalitatii, creativitatii si belsugului.
SOLSTITIUL DE VARA 2013. In logo-ul Google sunt ilustrati cinci copii, care se balacesc in apa, cu casti de inot colorate, cu tub de oxigen si minge.
Pentru emisfera nordica, solstitiul de vara marcheaza inceputul verii astronomice, iar pentru emisfera sudica este marcat solstitiul de iarna in aceasta data, care marcheaza inceputul iernii astronomice.
SOLSTITIUL DE VARA 2013. Energia solstitiului de vara este considerata a fi o energie a pasiunii, vitalitatii, creativitatii si belsugului. Inca din antichitate, se credea ca magia practicata in timpul solstitiului de vara are darul de a materializa dorinte sau aspiratii aparent imposibile.
SOLSTITIUL DE VARA 2013. Desi o sarbatorire consacrata revenirii soarelui, solstitiul de vara era si un prilej de gasire si folosirei a apei magice. Imbaierea in lacuri sau rauri avea un efect curativ , dar constituia si un ritual de renastere. In unele regiuni, spalatul cu roua adunata in ajunul solstitiului reprezenta o practica magica de frumusete, iar in altele, imbaierea in apa cu ierburi din noaptea solstitiului reprezenta o cura de refacere a sanatatii si vigorii.