One.ro: 6 sfaturi practice pentru a fi mereu in forma

Odata cu apropierea sarbatorilor, nutritionistii britanici recomanda inceperea dietelor si a unui program de exercitii fizice, pentru a fi in plina forma in vacante si concedii, informeaza femalefirst.co.uk.
Masa principala trebuie sa fie micul-dejun compus, de exemplu, din cereale sau oua fierte cu paine prajita, deoarece cele mai multe dintre calorii sunt consumate pe parcursul zilei. Pentru pranz se recomanda un sandvis, iar pentru cina - o masa usoara, precum salatele de legume sau supa. Daca senzatia de foame apare intre mese, ea poate fi satisfacuta cu fructe sau diverse tipuri de seminte.
Un abdomen balonat nu reprezinta niciodata o imagine prea placuta. Nutritionistii recomanda renuntarea la painea alba si la paste, care baloneaza, indicand in locul acestora o serie de alimente pe baza de faina integrala, care contin mai multe fibre si care mentin senzatia de satietate pentru mai multa vreme. Legumele precum broccoli, varza si germeni incoltiti provoaca, de asemenea, o usoara balonare. In privinta bauturilor, expertii sugereaza renuntarea la bauturile carbogazoase.
Siesta pe canapea nu ajuta deloc la obtinerea unei siluete atragatoare, iar exercitiile fizice trebuie introduse intotdeauna in programul zilnic, alaturi de o dieta sanatoasa. Acest lucru nu inseamna neaparat ca este nevoie de multe ore in sala de gimnastica. Micile trucuri care pot fi folosite cu usurinta se refera la renuntarea deplasarii la locul de munca cu automobilul, in favoarea mersului pe jos sau a pedalatului pe o bicicleta, la urcatul scarilor pe jos in locul ascensorului si la o plimbare in aer liber in timpul pauzei de pranz.
O alta solutie, despre care s-a scris foarte mult in ultimii ani, se refera la necesarul zilnic de apa, considerata a fi o solutie benefica pentru sanatatea organismului. Apa curata intregul sistem digestiv, eliminand toxinele, iar de multe ori, oamenii confunda senzatia de sete cu cea de foame. Consumand o cantitate adecvata de apa in fiecare zi, persoanele care tin dieta vor manca mai putin, iar pielea lor va avea un aspet mai stralucitor si mai sanatos. Cantitatea zilnica de apa recomandata de nutritionisti este de doi litri.