• Corpul de control al primului-ministru a sesizat organele de urmarire penala cu privire la neregulile identificate la obtinerea de fonduri si acordarea de catre unele autoritati locale, in perioada 2006-2012, a unor contracte derulate prin Programul de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive in mediul rural, precum si a proiectelor finantate din bugetul Fondului pentru mediu, in cadrul Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi.
• In urma verificarilor s-a descoperit ca mai multe fonduri au fost obtinute ilegal, prin falsificarea unor informatii din documentele necesare aprobarii proiectelor din Programul bazelor sportive. Anumite finantari nu erau eligibile, s-au atribuit contracte cu dedicatie, iar unele lucrari s-au desfasurat fara autorizatie. Astfel, au rezultat indicii privind acte si operatiuni care pot intruni elementele constitutive ale unor posibile fapte de natura penala: fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals in declaratii, uz de fals, inselaciune, abuz in serviciu contra intereselor publice, deturnare de fonduri.
• O serie de proiecte au beneficiat, pe langa fonduri alocate din bugetul Fondului pentru mediu si de finantari prin Programul de dezvoltare a Infrastructurii si a unor baze sportive din spatiul rural si de bani din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.
• Corpul de control al primului - ministru, ca organ cu atributii de control, a sesizat organele de urmarire penala competente, urmand ca acestea sau, dupa caz, instantele de judecata sa hotarasca asupra existentei sau inexistentei infractiunilor si asupra vinovatiei.
• Mai trebuie oare sa precizam ca toate aceste proiecte si banii respectivi au fost alocati de Elena Udrea, in perioada in care era ministru al Dezvoltarii, pentru proiectele finantate atat din fonduri europene, cat si de la bugetul de stat?
• Neregulile descoperite sunt doar varful icebergului, imaginati-va unde poate ajunge aceasta tara daca clanul Basescu - Udrea revine la putere?