AGERPRES: Senatorul PSD Laurentiu Coca: Romania are nevoie de urgenta de o lege a sportului
Senatorul social-democrat, Laurentiu Coca, fost jucator de fotbal inainte de 1989, in Divizia A, a declarat ca se impune o lege a sportului si ca va lucra la un astfel de proiect care sa permita refacerea unei pepiniere de sportivi si asigurarea accesului la sport pentru toti copiii chiar daca familiile acestora nu dispun de resurse financiare.
- Nu sunt eu in masura sa fac analize cu privire la cauzele care au dus la ultima serie de esecuri din sportul romanesc, cu precadere la fotbal sau gimnastica, domenii care pe vremuri erau de excelenta in Romania. Dar spun ca, in tara noastra, sportul si educatia sportiva ar trebuie regandite pentru ca intr-un fel accesul copiilor a devenit oarecum prohibitiv in acest domeniu. Este foarte bine ca au aparut multe scoli de fotbal, ca mari jucatori s-au gandit sa ii invete pe cei mici din arta acestui sport dar eu cred ca Romania are un bazin si un tezaur de talente nevalorificat la maximum. Romania are nevoie de urgenta de o lege a sportului care sa permita refacerea unei pepiniere de sportivi si asigurarea accesului la sport pentru toti copiii chiar daca familiile acestora nu dispun de resurse financiare, a precizat Coca.
Acesta spune ca este necesara o lege a sportului care sa ofere sanse pentru fiecare.
- Ca partid social-democrat ne gandim in special la copiii care provin din familii cu venituri modeste si care, chiar daca au au talent, nu au posibilitatea de a-si valorifica aceste resurse si de a-si construi o cariera sportiva de performanta. Aici statul trebuie sa aiba un cuvant de spus. Trebuie sa ne gandim la un proiect, la un cadru legislativ prin care sa putem subventiona si sprijini accesul la performanta si pregatire pentru totii copiii talentati din Romania, a spus senatorul valcean.
El a adaugat ca, daca inainte de 1989, nu erau acele cluburi muncitoresti, universitare sau echipe de juniori, Romania nu ar fi avut generatiile de aur din fotbal sau gimnastica ale anilor 90.
Laurentiu Coca a mai avut o initiativa legislativa privind instituirea unor burse sportive pentru copiii talentati in mandatul 2008 - 2012 care insa a picat la vot in parlament.

Sursa: AGERPRES