Senatorul Darius Bogdan Valcov a sustinut o declaratie politica intitulata: Copiii, bunul cel mai de pret al Romaniei, pe care o puteti citi in continuare.

Peste doar cateva zile sarbatorim ziua celor pe care eu ii consider cel mai de pret bun al acestei tari si totodata viitorul ei, copiii. In acest context, vreau sa ma declar solidar cu toate aceste tinere familii, care in aceste conditii dificile de criza, decid sa dea viata si sa creasca un copil. Sunt de asemenea solidar cu toti cei care au in ingrijire copii abandonati si cu cei care isi asuma responsibilitatea de a creste si a educa acele fiinte sensibile si lovite de soarta - copiii cu dizabilitati. Țin totodata sa evidentiez faptul ca eforturile noastre ar trebui sa se subsumeze dezideratului de a inalta spre maturitate de acum incolo, generatii de copii sanatosi si zambitori. Iar acest lucru nu se poate realiza decat printr-o guvernare responsabila a tarii, prin cresterea nivelului de trai si prin reformarea atat a educatiei cat si a atitudinii noastre fata de educatie. De aceea ma atasez de initiativa primului ministru de suplimentare a orelor de sport in programa scolara. Sprijin si chiar rog sa se urgenteze procesul de revizuire a manualelor scolare. Copiii au nevoie in aceste timpuri de o mult mai mare libertate de gandire si de afirmare a personalitatii lor. Iar scoala, prin dascalii sai, ar trebui sa se adapteze acestor necesitati.
De asemenea, profit de aceasta ocazie pentru a face un apel catre toate consiliile locale care gestioneaza viata comunitatilor din tara si catre toti primarii - nu pierdeti niciun prilej de a initia si finanta programe care sa-i implice pe copii. Ca fost primar al municipiului Slatina ma pot mandri cu multe realizari, dar cea la care tin cel mai mult este cea prin care Slatina si-a trimis, in ultimii 7 ani, la Paris, la Disney Land, peste 300 de copii, cei mai merituosi din scolile lor, la invatatura si nu numai.
Am dat un exemplu dar sunt sigur ca la nivelul intregii tari se desfasoara astfel de initiative care vin sa compenseze sau sa adauge o valoare suplimentara la programele desfasurate din fonduri guvernamentale.
Numai in urma tuturor acestor eforturi ne vom mai putea mandri ca tara, peste ani, cu artistii, scriitorii, regizorii sau inventatorii nostri.