Viscolul puternic si caderile masive de zapada din ultimele zile au afectat si judetul Constanta. Toate drumurile nationale si autostrazile care fac legatura intre judet si restul tarii au fost inchise.
Viscolul a fost principalul dusman al angajatilor Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta, iar in unele cazuri le-a facut imposibila interventia. Pe drumul dintre Oltina si Baneasa drumarii au fost nevoiti sa actioneze non stop, din cauza vantului care pune la loc zapada pe carosabil.
Intre localitatile Aliman si Dunareni, mai multe masini au ramas blocate in zapada si au fost eliberate tot de drumari. Pentru a-i obliga pe soferi sa nu se mai aventureze pe ele pe o astfel de vreme, autoritatile au inchis 7 drumuri judetene.
Un utilaj de la Consiliul Judetean incarcat cu paine s-a deplasat spre localnici, intrucat, in zona Baneasa nu a mai trecut nicio masina de aprovizionare de doua zile.
In ajutorul drumarilor a venit chiar vicepresedintele Senatului, Nicolae Moga, care a condus utilajul cu senile achizitionat la sfarsitul anului trecut de Consiliul Judetean Constanta. "Doar asa putem ajunge la acesti oameni", a spus Nicolae Moga, senator PSD Constanta. Nicolae Moga le-a cumparat oamenilor din Dunareni 600 de paini pe care le-a impartit in sat.
Utilajul poate fi folosit si pentru transportul pacientilor in cazul in care ambulanta nu poate ajunge la ei, dar si pentru operatiuni de salvare a sinistratilor ramasi blocati in case sau masini. Sudul judetului Constanta este cel mai afectat de furtuna de zapada din ultimele doua zile, iar drumarii judeteni raman in alerta si in urmatoarele zile, cand sunt anuntate noi ninsori.