Senatorul Augustin Constantin MITU a sustinut o declaratie politica intitulata: Unde ati fost, domnule presedinte Traian Basescu, timp de 8 ani?, pe care o puteti citi in continuare.

Unde ati fost, domnule presedinte Traian Basescu, timp de 8 ani? Spuneti ca scoala romaneasca este un dezastru. Cine a creat acest dezastru timp de 8 ani? Cine a format guverne si a numit ministri ai educatiei? De unde si al cui a fost ministrul educatiei care a formulat o lege, aruncand in aer tot sistemul? Ale carui produs sunt generatiile care se tem, acum, sa-si sustina examenul de Bacalaureat?
Sa fie, cumva, vorba de Traian Basescu si de guvernele sale?
Domnule presedinte, cu totii stim ca politica presupune, din foarte multe puncte de vedere, si o mare doza de ipocrizie, iar daca pozitia de om politic de varf ar putea fi data de ipocrizie, atunci, cu siguranta, dumneavoastra ati ocupa primul loc in acest Pantheon pentru ca este inadmisibil, din pozitia de sef al statului, cu ghilimelele de rigoare, mai clar, presedinte al romanilor, aflat de 8 ani in aceasta postura, sa faceti declaratii de genul celei facute de dumneavoastra cu privire la educatie.
Se intelege ca este amar gustul infrangerii si al unei realitati care nu poate fi contestata nici macar pentru presedintele Romaniei, insa asta nu justifica cinismul de care dati dovada.
In final, as concluziona intr-un singur fel, domnule Traian Basescu: Romania, scoala romaneasca si intreaga societate romana nu depind si nu sunt emanatia unui presedinte! Fie el si Traian Basescu.