Senatorul Gheorghe Saghian a sustinut o DECLARATIE POLITICA, intitulata "Consecinte ale scandalurilor mediatice", pe care o puteti citi in continuare.

In ultima perioada, peste tot in presa si nu numai, opinia publica a fost din nou acaparata, printre altele, de subiectul carnii expirate de luni bune si totusi comercializata in magazine. Este absolut condamnabil comportamentul iresponsabil al firmelor care fac astfel de lucruri. Personal, consider acestea gesturi ca fiind unele care atenteaza la siguranta sanatatii publice si, deci, ar trebui sa fie poate vazute ca tentative de omor.
Cu toate acestea, urmarind subiectul pe larg, nu am putut sa nu constat un aspect asupra caruia vreau sa va atrag atentia. Au fost efectuate foarte multe controale in numeroase localitati din tara, iar acest lucru este foarte bun. Insa, ca orice lucru, si controalele trebuie facute nu doar cu masura, dar si cu responsabilitate. Constat cu parere de rau ca s- au inregistrat cazuri in care controalele s-au dovedit a fi abuzive, in final descoperindu-se ca unele firme erau in regula cu produsele lor.
Din pacate insa, acele firme au avut de suferit foarte mult, ele fiind inchise pe toata perioada anchetei, lucru ce a avut un impact negativ asupra mai multor nivele. Sa ne gandim, in acest sens, la toti angajatii acelor firme care nu si-au mai desfasurat activitatea, deci nu si-au mai primit nici salariile. Mai mult decat atat, statul are si el de suferit din pricina unor evenimente de acest gen, intrucat nu mai incaseaza atat de multi bani, pentru simplul motiv ca acele firme nu mai produc sau realizeaza niciun serviciu.
Haideti sa incercam sa fim obiectivi si sa nu franam activitatea economica din domeniul alimentar prin controale abuzive. Trebuie ca acestea sa fie realizate cu mai multa atentie, caci de multe ori nu se stie adevarul pana ancheta nu este finalizata.
Mediatizarea excesiva a controalelor inainte de rezultate concrete dauneaza firmelor din domeniu, companiilor din zone conexe, dar si statului si mai ales consumatorilor. Inducerea panicii pe piata nu este deloc o idee buna. Trebuie ca fiecare institutie din domeniul controlului alimentar sa isi faca treaba la timp, impreuna cu organele de control financiar, pentru a asigura constant o stare de incredere in produsul final ce ajunge la consumatori. De ce atat de multe controale brusc? Ca si cand nu s-ar face suficient in mod regulat si consecvent parca.
Dragi colegi, subiectul este de o mare complexitate si importanta, vizand ceea ce fiecare dintre noi, fiecare dintre copiii nostri, ajunge sa manance. Haideti sa ne implicam in reglementarea mai clara a domeniului si mai ales, haideti sa privim cu responsabilitate si mai ales claritate intreaga situatie.