Realitatea.net informeaza: Reprezentantii Consiliului Judetean Arad (CJA) anunta ca vor planta pe marginea drumurilor judetene salcii energetice. Astfel, spun acestia vor face economii si nu va mai fi nevoie de interventia utilajelor de deszapezire.
Soselele viscolite care au dat mari batai de cap soferilor aradeni in ultimii ani ar putea deveni istorie. Reprezentantii Consiliului Judetean Arad (CJA) au incropit un plan care vizeaza crearea de perdele de protectie pe drumurile judetene cu probleme, scrie aradon.ro.
"In bugetul din anul 2013 vrem sa cuprindem o suma de bani destinata plantarii salciei energetice pe marginea drumurilor cu probleme legate de viscol", a declarat administratorul judetului, Cristian Dragan.
Potrivit acestuia salcia energetica este cea mai potrivita pe marginea drumurilor pentru ca din radacina creste o tufa impunatoare, si asta in 2-3 ani. In plus, costurile de plantare si de intretinere sunt scazute. Si, peste toate, dupa ce atinge maturitatea, respectiv după doi ani de zile, salciile pot fi recoltate si vandute producatorilor de peleti.
"Trebuie sa ne gandim ca, din start, vom reusi sa facem economii pentru ca, daca zona nu va mai fi viscolita, nu va mai fi nevoie de interventia utilajelor de deszapezire atat de des", a punctat administratorul judetului, Cristian Dragan.