DEBARBATI.RO: Romania traieste in armonie cu natura. Cum va arata pavilionul la expozitia universala Expo Milano 2015! Sursa: Mediafax
Romania traieste in armonie cu natura - va fi sloganul prin care se va promova tara noastra la Expo Milano 2015, expozitie universala ce se va desfasura in perioada 1 mai -31 octombrie.
Expozitia va avea tema generala Hranirea planetei, Energie pentru Viata, a mentionat comisarul general al Romaniei la Expo Milano 2015, Georgian Ghervasie, intr-un briefing de presa, care a avut loc, joi, la sediul MAE.
Acesta a spus ca guvernul a alocat pentru participarea la expozitie 3,5 milioane euro, bani ce vor fi folositi pentru constructia, amenajarea pavilionului romanesc si pentru organizarea de evenimente pe durata expozitiei.
- Tematic si functional, pavilionul Romaniei subscrie uneia dintre principalele teme ale expozitiei - Cultura si Hrana- printr-un mixt intre traditie si modernitate. Pavilionul va fi structurat, la parter, pe cinci arii tematice si va oferi vizitatorilor informatii prin intermediul unei tehnologii multimedia hi-tech pe baza unor leduri, a unei tehnici digitale. La etaj, avem restaurantul, cu o prispa prezentata intr-o cheie moderna, avand acoperisul din stuf, inconjurat de o gradina, pe care speram sa o mentinem vie, proaspata, pe durata celor sase luni, a adaugat Ghervasie.
El a aratat ca pavilionul reprezinta o reinterpretare a unei asezari traditionale romanesti.
Spatiul rezervat Romaniei este de 887 de metri patrati, vecinii pavilionului romanesc fiind Spania, Mexic, Vatican, Franta si Israel.
Ghervarsie a spus ca, dupa terminarea expozitiei, pavilionul romanesc ar putea fi adus in tara. pentru a fi vazut si de cei care nu au avut posibilitatea sa viziteze Expo Milano 2015.