Roche Romania lanseaza astazi website-ul www.desprehepatita.ro, destinat tuturor celor interesati sa afle informatii utile despre aceasta afectiune.
Website-ul contine informatii detaliate despre hepatita virala C, metodele de diagnosticare si tratament, insa urmeaza a fi actualizat in curand si cu detalii similare privind hepatita virala B.
Pe www.desprehepatita.ro, pacientii si rudele acestora pot afla care sunt caile de transmitere si simptomele hepatitei virale C, cum poate fi diagnosticata aceasta boala, ce analize trebuie efectuate si care sunt tratamentele disponibile in prezent in tara noastra.
Website-ul este realizat intr-o maniera placuta, usor de utilizat si contine o gama larga de materiale video traduse in limba romana.
Pe www.desprehepatita.ro sunt disponibile si link-uri catre principalele asociatii ce reprezinta pacientii cu afectiuni hepatice.
Hepatita virala C este o inflamatie a ficatului datorata infectiei cu virusul hepatitei C, o afectiune cu transmitere prin contactul sangelui unei persoane neinfectate cu sange infectat. Boala poate fi acuta sau cronica.
Hepatita virala C este o boala transmisibila. Toate persoanele infectate au potentialul de a transmite virusul altor persoane, insa numai prin contact sanguin - al sangelui persoanei infectate cu sangele unei persoane neinfectate - dar cu masurile corecte de preventie, aceasta transmitere poate fi evitata.
Romania ocupa locul 1 in Europa ca numar total de cazuri de hepatita C, conform datelor de prevalenta raportate de Organizatia Mondiala a Sanatatii1, si locul 4 ca rata a mortalitatii cauzate de afectiunile hepatice, mai exact 44.5 decese la suta de mii de locuitori, in conditiile in care media europeana este de 15 decese la suta de mii de locuitori.2 La noi in tara se afla aproape 10% din cele 12 milioane de persoane care se presupune ca sunt infectate cu virusul hepatitei C din intreaga Europa.