Un grup de turisti romani a plecat recent din Romania, cu agentia Hello Holidays, pentru a-si petrece un Revelion de vis la Atena, mai exact la Parthenon Hotel, situat in centrul orasului.
Din pacate, Revelionul a fost compromis: romanii nu au avut parte nici de muzica greceasca sustinuta de o formatie, asa cum s-ar fi asteptat, nici de mancare si bautura rafinata si nici de o atmosfera relaxanta, asa cum ar trebui sa fie noaptea dintre ani! Problemele au inceput inca de la orele 21.00, cand turistii s-au intalnit in holul hotelului cu ghidul grupului, Claudiu Mihailescu.
Grecii le-au spus ca nu au mese si ca, de fapt, nu au pregatit nimic! Asta in conditiile in care turistii platisera pentru Revelionul de la Parthenon Hotel 50 de euro/ 60 de euro de persoana (meniul). Dupa o ora si jumatate de discutii intre ghid si cei care manageriaza hotelul, s-a gasit o rezolvare: s-au aranjat doua mese la restaurantul de la parterul hotelului (dupa orele 22.00). Enervati si fara chef de a mai petrece Revelionul, a mai urmat o surpriza neplacuta: meniul, care era anuntat cu surle si trambite de catre ghid, in autocar, ca va cuprinde creveti, fructe de mare si bauturi rafinate, s-a dovedit a fi unul modest. La intrarea in restaurant, era afisat meniul de Revelion pentru turistii romani. Acesta costa 28 de euro si nici vorba de fructe de mare.

Ce au mancat turistii romani in noaptea de Revelion


Vom reproduce in cele ce urmeaza meniul in limba engleza (asta ca sa nu fie gasita vreo interpretare eronata):
New Years' Eve Special Menu
Starters
Vine leaves stuffed with rice
Cheese pie (placinta cu branza)
Salad (salata cu branza si rosii)
Pastisio (un fel de macaroane cu carne tocata)

Main dish
Pork medallions served with basmati rice, parisien carrots and gravy sauce with mushrooms
(medalion de porc servit cu orez,, morcovi si sos)

Dessert
White & Dark chocolate terin
(terina de ciocolata alba sau neagra)

1 glass of White or Red wine is included
(un pahar de vin alb sau vin rosu inclus)

Price per person: 28,00 euro
Starting time: 19.00

Turistii au mai primit la cele doua mese aranjate in restaurantul de la parterul hotelului, in noaptea de Revelion, si: sucuri (Cola si un fel de cico, exact ca in vremea copilariei ceausiste), bere Mythos la sticla.
La ora 0.00, cu greu li s-a adus un pahar de sampanie, ba, mai mult chiar, pe unii dintre ei i-a prins noaptea dintre ani avand paharul gol (paharele cu sampanie au fost aduse cu greutate de chelnerii hotelului, chiar si la cateva minute dupa miezul noptii).
Unii au dorit sa manance desert si nu au mai apucat: au lipsit pentru cateva minute de la masa si, dorind si ei desert, o alta surpriza: nu mai era!
Ghidul i-a oferit unei turiste desertul lui (pentru ca aceasta nu mai apucase). Si nu era nici o terina cu ciocolata (asa cum aveau cei de la etaj), ci o bucata de prajitura de casa (un fel de cozonac sasesc).
La orele 1.00, unii dintre turistii de la restaurantul de la parter s-au dus la etaj, sa vada cum e atmosfera de acolo si, cand s-au intors la parter, pentru a bea un suc sau o bere, grecii stransesera tot: sticlele care erau pe mese la orele 23.00 disparusera. Li s-a parut incredibil! Chiar atat de zgarciti sa fie angajatii hotelului? Sa plece acasa si cu sticlele de suc sau bere pe care ar fi trebuit sa le bea romanii care au platit 50 de euro de persoana pentru acest meniu modest?

Ce i-a mai deranjat pe turistii romani

Un alt motiv de suparare a fost ca nu a existat nicio formatie greceasca pentru a sustine un program artistic (asa cum fusesera informati la agentie cand si-au achizitionat biletele pentru sejurul din Atena).
Au ascultat la difuzor o muzica greceasca destul de trista si, la orele 1.00 un domn roman a venit sa ii informeze ca pot urca si la restaurantul de la etajul I (li se eliberase intre timp o masa). Aici, alti turisti romani "petreceau" - cum credeti? Cu muzica de hore si petrecere romanesti (beneficiau si de un DJ care le punea muzica). Atat de bine era si la etaj, incat unii dintre ei au parasit restaurantul la orele 12.30.
Turistii romani au ramas cu un gust amar din cauza acestui Revelion ratat si se gandesc daca mai are rost sa vina la Atena cu Agentia de turism Hello Holidays.