gustos.ro : Supa de conopida, deliciu de toamna
Conopida este o leguma foarte hranitoare, are efecte antioxidante si contine o serie de vitamine plus minerale foarte importante pentru organism.
Noi ne-am gandit sa va propunem o reteta usoara si rapida de supa care sa contina aceasta minunata leguma. Este perfecta pentru sezonul rece, este cremoasa si are un gust deosebit.

Ingrediente
1 lingura de ulei de masline
1 ceapa mare, tocata
2 catei de usturoi, zdrobiti
1 conopida mare (circa 1,3 kg), taiata in bughetele
500g de cartofi albi, decojiti si taiati bucatele
1 litru supa de pui
1/2 ceasca de smantana dulce

Mod de preparare

Incingeti uleiul intr-o tigaie la doc mediu spre mare. Adaugati ceapa si usturoiul. Gatiti aprox. 3 minute, amestecand din cand in cand, pana ce s-a inmuitat ceapa. Adaugati conopida si cartofii. Caliti pentru aproximativ 5 minute.
Adaugati supa de pui, asezonati cu sare si piper, acoperiti si lasati sa ajnga la punctul de fierbere. Reduceti focul la mediu-scazut. Fierbeti la foc mic pentru 15-20 de minute sau pana cand se fierb cartofii. Puneti deoparte pentru 5 minute pentru a se raci putin.
Pasati in transe (la blender), pana ce devine o pasta cremoasa. Puneti din nou in oala si puneti-o pe foc scazut ca intensitate. Adaugati smantana dulce si gatiti pentru 2 miute, amestecand din cand in cand pana ce se incalzeste uniform.
Apoi este gata de servit alaturi de crutoane si "chipsuri" de sfecla rosie, cel putin asa va recomandam noi.
Pofta buna!