Procurorii si politistii din Filiasi sunt pe urmele unei grupari de traficanti de tigari care actioneaza in partea de nord a judetului Dolj. Investigatiile se desfasoara cu mare discretie, intrucat din retea se pare ca fac parte si oameni ai legii.

Dupa ce au dat gata "Reteaua Gazolina", procurorii si politistii din orasul doljean Filiasi lucreaza, de aproape noua luni, intr-un alt dosar amplu. De aceasta data este vorba despre trafic cu tigari de contrabanda.

Si-a rupt piciorul, fugind de politisti

Ultima captura in acest dosar a avut loc cu aproximativ o saptamana in urma. Pe 14 septembrie, in apropierea localitatii Bralostita, politistii au facut semn sa traga pe dreapta unui BMW negru, cu numarul de inmatriculare DJ-08-TBA. Numai ca barbatului de la volan nici prin gand nu-i trecea sa opreasca. Dimpotriva, a apasat mai tare pedala de acceleratie. Politistii si procurorii au pornit pe urmele lui, intr-o urmarire ca-n filme. Nereusind sa scape de Loganurile oamenilor legii, soferul BMW-ului a oprit, si, abandonandu-si masina, a sperat sa-si piarda urma pe jos, peste camp. Dar din nou a fost urmarit de ghinion, pentru ca a cazut intr-o groapa, rupandu-si piciorul, in timp ce alerga sa scape de politisti.
Asa a cazut in mainile oamenilor legii filieseanul Cheliuta, care a fost apoi condus de politisti la Spitalul de Urgenta Craiova, pentru ingrijiri medicale.
Cand i-au cercetat masina, anchetatorilor li s-a confirmat banuiala: au gasit in BMW 2.000 de pachete cu tigari netimbrate, pentru care nu existau documente de provenienta. Pentru asta, Cheliuta s-a ales cu dosar penal, privind savarsirea infractiunilor de contrabanda cu tigari si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, iar masina i-a fost sechestrata in curtea politiei, in vederea confiscarii.

Contrabandisti cu "spate"

Reteaua urmarita de procurori si politisti ar cuprinde insa si alte persoane. Printre cei vizati de anchetatori se afla Zdronghi, Cataru, Malanu, Vica cel mic, Cauciuc, Gogu si Atoiu. Dupa cum au reusit sa stabileasca pana in prezent anchetatorii, tigarile de contrabanda provin din Serbia, fiind introduse ilegal in Romania, pe cai de care n-ar fi straini anumiti vamesi si politisti de frontiera. In zona Arginesti, transporturile de tigari ar fi preluate de banda lui Cheliuta, care le-ar vinde in Filiasi si in comunele din jurul acestui oras.
Nici Parchetul de pe langa Judecatoria Filiasi si nici politistii din acest oras nu au dorit sa dea amanunte despre acest dosar, sub pretextul ca sunt in curs de desfasurare cercetari. Potrivit unor surse judiciare, tacerea din jurul acestui dosar are si un alt motiv: se pare ca reteaua ar avea si sustinatori in uniforma, din randul celor care ar trebui, de fapt, sa se ocupe cu depistarea si sanctionarea contrabandistilor, dar in realitate incearca sa-i acopere si sa-i avertizeze despre activitatile in curs ale oamenilor legii.