Buzau: Peste 100 de invitati la Congresul de Dacologie, desfasurat sub genericul RELIGIA LA GETO-DACI
Peste 100 de invitati din 5 tari si-au anuntat prezenta la Congresul de Dacologie editia 2016, desfasurat sub genericul RELIGIA LA GETO-DACI, care se va desfasura la Buzau in perioada 7-10 iulie 2016
- In cadrul congresului vor fi prezentate circa 60 de comunicari sustinute de oameni de cultura, academicieni, profesori universitari, din Canada, SUA, Elvetia, Germania si, bineinteles, Romania, a declarat pentru AGERPRES coordonatorul proiectului, prof.dr. Marius Constantinescu.
Potrivit sursei citate, tema centrala Religia la geto-daci va oferi prilejul de pune in valoare una dintre cele mai originale religii din Antichitate, care a construit fondul de credinte pentru religiile monoteiste, a dat profunzime si a individualizat civilizatia geto-daca.
Sambata va fi organizata o excursie documentara pentru participantii din tara si din strainatate pe ruta cetatea Carlomanesti, Manastirea Bradu, Poiana Pinului, Manastirea Ciolanu, Tabara de sculptura de la Magura, Muzeul Chihlimbarului de la Colti si Biserica dintr-o piatra de la Alunis.
Evenimentul cultural este organizat de Fundatia Origini Carpatice din Buzau.
Sursa: AGERPRES