Senatorul Ovidiu Liviu DONTU a sustinut o declaratie politica intitulata "Iresponsabilitatea unor declaratii", pe care o puteti citi in continuare.

Fara a parea obsesiv sau redundant si, datorita importantei acestui moment, voi reveni asupra Raportului MCV si asupra unor afirmatii facute in legatura cu acesta.
De curand, in presa, a aparut un articol in care ministrul Justitiei, domnul Robert Cazanciuc, intr-un mod foarte elegant, a incercat sa dezamorseze posibilele efecte ale unei afirmatii extrem de grave facute, pe o anumita retea de socializare, de catre domnul Catalin Predoiu, fostul ministru al Justitiei din vremea guvernarii PDL, asupra unui posibil ‘blat’ intre Guvernul Ponta si Comisia Europeana in privinta noului Raport MCV.
Cu totii stim, asa cum am mai afirmat, importanta si gravitatea acestui moment, dar, mai ales, trebui sa devenim constienti ca atitudinea noastra, ca oameni politici, dar, in special, ca demnitari ai statutului, fie ei trecuti sau actuali, face diferenta intre o posibila victorie sau un rasunator esec.
In toate statele civilizate ale lumii, clasa politica, constituita in Putere si Opozitie, colaboreaza si creeaza premisele corecte si favorabile pentru ca acel stat sa poata avea o crestere evidenta si progres. Din pacate, in Romania, Opozitia se constituie, de cele mai multe ori, intr-una adversar lipsit de ratiune, argumente, dar, mai ales, de bunavointa si interese comune, cetatenesti, economice, de si pentru tara.
Faptul ca domnul Catalin Predoiu, fost ministru al Justitiei, demnitar al statului si politician, poate avea un astfel de discurs pe o retea de socializare, acolo unde mii de oameni asteapta o opinie pertinenta din partea noastra, a clasei politice, fiind influentati radical, si nu pozitiv de cele mai multe ori, de astfel de opinii emise mult prea facil si fara a purta marca unui om care cunoaste mecanismele de tara si care a participat la actul guvernarii, este un semnal de alarma la care ar trebui sa fim foarte atenti.
Asa cum insusi ministrul Justitiei, domnul Robert Cazanciuc, a afirmat, domnul Predoiu a fost si este invitat sa isi exprime opiniile intr-un mod lucid, matur, pertinent, profesionist si sa sustina, asa cum si trebuie sa se intample cresterea Romaniei, din toate punctele de vedere.
I-as reaminti domnului Catalin Predoiu ca, timp de 8 ani, guvernul din care a facut parte a intampinat acelasi gen de probleme care, in momentul de fata, devin un cumul si care trebuie solutionate intr-un mod cat se poate de eficient. Nu este vorba despre niciun fel de transfer de responsabilitate, ci doar despre faptul ca, daca in acest moment, Guvernul Ponta se afla intr-o situatie delicata este o consecinta a tuturor guvernarilor si a unui discurs, de multe ori, in detrimentul eliminarii acestor probleme.
De aceea, cu respect, i-as ruga pe toti colegii mei, atat din Opozitie, cat si de la Putere, sa incercam sa reusim impreuna un lobby real si profitabil pentru noi toti. Și aici ma refer la cetatenii acestei tari, oferind suportul nostru, din toate punctele de vedere, pentru ca acest raport de tara sa devina o realitate favorabila.