10 tineri care vindeau sau detineau in vederea consumului propriu droguri s-au ales cu dosare penale, in urma activitatilor desfasurate de politistii antidrog, la acest sfarsit de saptamana, pe litoral.
In perioada 6 - 8 August, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta au organizat o actiune pentru depistarea persoanelor care vand sau consuma substante interzise. Astfel, au fost depistate 10 persoane suspectate de trafic sau consum de droguri.
In seara zilei de 6 spre 7 august a.c., politistii au depistat trei persoane care au incalcat prevederile Legii 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri. Astfel,au fost depistate doua persoane care detineau asupra lor, pentru consum propriu, aproximativ doua grame de cannabis. De asemenea, in urma verificarilor, din camera unde erau cazate persoanele respective, politistii au mai ridicat o punga de plastic in care aflau circa doua grame de cannabis. O alta persoana a fost depistata in timp ce detinea pentru consum propriu doua tigarete confectionate artizanal care aveau in compozitie cannabis.
Fata de persoanele in cauza au fost intocmite dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere de droguri de risc.
In noaptea de 7 spre 8 august a.c, politistii au depistat doi barbati care detineau asupra lor, in vederea vanzarii, 54 de plicuri ce contineau mefedrona. Celor doi li s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de droguri de mare risc.
Alte cinci persoane care care detineau pliculete cu mefedrona si cannabis, precum si tigari care contineau cannabis au fost depistate de politisti in seara zilei de 7 spre 8 august a.c.. Pe numele acestora au fost intomite dosare penale pentru savarsirea infractiunii de detinere de droguri de risc si mare risc pentru consumul propriu.