www.adevarul.ro informeaza: Cateva zeci de persoane s-au adunat, ieri, in sala de conferinte a unui hotel din Bucuresti pentru a pune la cale primirea civilizatiei extraterestre pe meleaguri romanesti.
Isi spun raelieni, de la intemeietorul acestei religii, Rael, un francez despre care se zice ca a fost rapit de extraterestrii in 1973 si apoi readus pe Pamant. Sunt 40 de raelieni activi in Romania, dar miscarea ia amploare pe grupurile de pe Facebook. Oameni parasiti de toate sperantele religioase dau like si se arunca in bratele Elohimilor din spatiul cosmic.
Raelienii cred ca extraterestrii au creat omul in laboratoarele lor spatiale si apoi l-au lasat sa-si faca de cap pe Terra. Acum, misiunea raelienilor este sa le construiasca fauritorilor lor un templu, o ambasada. Machetele ne arata o constructie cilindrica intinsa pe patru mii de metri patrati. Costa cam la 37 de milioane de dolari cu tot cu teren, spune Tomita Raelianul, seful miscarii pe Romania (Toma Marinescu e numele lui din buletin). Bani ar fi, crede Tomita, insa blocajul e la guvern. Caci niciun guvern din lume nu doreste sa autorizeze o asemenea constructie: un aeroport pentru OZN-uri.
O ambasada pentru diplomati mici, verzi si cu capul mare. Raelienii romani spera, totusi, ca vor reusi sa convinga guvernul nostru sa le dea autorizatie de constructie. I-au scris chiar si presedintelui Iohannis, dar, deocamdata, nimic. Aceasta este partea concreta a povestii. Maruntaiele Raelismului scot, insa, la iveala un adevarat dadaism al credintei. Daca vreti sa aflati ce este Raelismul la nivel dogmatic, puteti sa rupeti niste bucati de hartie, sa notati pe ele toate preceptele religioase si anti-religioase care va vin in minte (de la psalmii lui David, la idei New Age, la cumsecadenie islamista, la rationalism ateu, la clonare umana, la gargara motivationala).