sokant.ro informeaza: Hanibal Dumitrascu i-a facut presedintelui Klaus Iohannis profilul psihologic. Nu iese bine deloc
Agresivitatea aratata in ultima perioada de presedintele Klaus Iohannis i-a atras atentia renumitului psiholog Hanibal Dumitrascu. Acesta a prezentat cateva caracteristici comportamentale si a explicat si iesirile pe care Klaus Iohannis le-a avut la adresa adversarilor politici, cu toate ca el nu ar trebui sa aiba adversari de acest tip.
- Eu inclin sa cred ca domnul Klaus Iohannis este incarnarea lui Canuta om sucit. Are multe din atributele acestui personajului celebru: incapatanare, orgoliu, ranchiuna, un manunchi intreg de calitati mai degraba negative care il tin prizonier, care il captureaza intr-o pozitie de negare a unei realitati mai mult decat evidente. Important e ca domnul Iohannis in acest moment nici nu poate sa iasa din pozitia aceasta schizoida, ceea ce ati prezentat dumneavoastra face din el un personaj aproape tragico - comic. Ai venit pe un val de incredere si le-ai spus romanilor ca viitorul lor va fi unul prosper, imbelsugat si iata ca atunci cand adversarii tai castiga alegerile, discursul tau este exact opus, a spus psihologul la Romania TV.
Hanibal Dumitrascu a mai argumentat ca in acest moment Klaus Iohannis nu poate sa iasa din aceasta situatie deoarece nu dispune de resursele necesare, iar discursul agresiv ar putea continua. De asemenea, agresivitatea lui Klaus Iohannis ar putea fi cauzata de castigarea alegerilor de catre PSD -ALDE, dar si (in mod absurd) de faptul ca se respecta programul de guvernare promis romanilor.
- Imi este mila de personajul Klaus Iohannis dar cred ca este condamnat sa joace acest rol pentru ca nu are o alta disponibilitate pentru a iesi dintr-o asemenea capcana trebuie sa ai resurse personale exceptionale, extraordinare. O buna bucata de vreme, atat cat cei care au castigat alegerile guvernamentale, parlamentare nu vor gresi cu ceva, domnul Iohannis nu va iesi din acest tip de discurs, a adaugat Hanibal Dumitrascu.

Sursa: http://sokant.ro/hanibal-dumitrascu-i-a-facut-presedintelui-klaus-iohannis-profilul-psihologic-nu-iese-bine-deloc/