REALITATEA.NET: LOVITURA DURA pentru PROSTITUATELE din Romania! Ministerul de Interne le-a pus gand rau
Daca veti vedea prostituate cu grebla in mana la spatii verzi sau adunand gunoaie de pe strada sa nu fiti surprinsi. Ministerul de Interne vrea sa simplifice procedura de transformare a amenzii neplatite in munca in folosul comunitatii.
Romanii care nu-si platesc amenzile in termen de 30 de zile si care nu pot fi executati silit vor fi obligati sa presteze munca in folosul comunitatii, potrivit unui proiect de lege al Ministerului de Interne, scrie ziarulring.ro.
Actul normativ simplifica procedura transformarii amenzii neplatite in munca in folosul comunitatii, reducandu-se atat termenul de solutionare a dosarelor, cat si numarul dosarelor aflate pe rol. "In 2013, Politia Romana a fost implicata in 37.190 de dosare ale contravenientilor. Practica a evidentiat si existenta unor numeroase situatii in care, din cauza aspectelor birocratice, institutiile implicate nu reusesc sa probeze pe baza de documente imposibilitatea executarii silite pana la termenele de judecata.
Potrivit datelor statistice existente, in peste 2.000 de dosare, instanta de judecata a respins cererea de transformare pe motiv ca nu a fost facuta dovada insolvabilitatii contravenientului", se arata in expunerea de motive a proiectului.
Politistii spun ca prostituatele au cele mai multe amenzi neplatite. "Amenda este de minimum 500 de lei si au strans bibliorafturi din cate amenzi au. De cand prostitutia a fost dezincriminata, nu le mai poti da decat amenzi pentru acostarea de persoane pe strada in vederea obtinerii de foloase necuvenite. Modificarea legislativa a Ministerului de Interne nu schimba nimic pentru ca, daca ele nu vor sa se duca la munca in folosul comunitatii, nu suporta nicio consecinta. Trebuiau sa dea inchisoare contraventionala, ca de aia fugea toata lumea", a declarat Alexandru Gaitan, lider al Sindicatului National al Politistilor Pro Lex, Sectia 24 Bucuresti.