Inceputul de an scolar inseamna pentru Curtea Veche Publishing si Casa Regala a Romaniei reluarea eforturilor de promovare a lecturii in randul copiilor, de data aceasta prin proiectul "Cartile copilariei in scoala ta". Ziua de luni, 16 septembrie, a insemnat pentru ASR Principele Radu al Romaniei intalnirea cu sute de elevi si parinti din Adjud si Buzau, unde Alteta Sa a asistat la deschiderea de an scolar si a vorbit despre importanta cititului.
Familia Regala va participa alaturi de Curtea Veche Publishing la intalniri in scoli pe tot parcursul anului scolar 2013/2014. Urmatoarea intalnire va avea loc joi, 19 septembrie 2013, incepand cu ora 17.00, la Scoala Gimnaziala "Ferdinand I" din Bucuresti. Accesul este liber.
Romania este, in acest moment, la coada clasamentului in Uniunea Europeana privind numarul de carti citite pe cap de locuitor. Peste jumatate din cetateni (53.3%) au dificultati de intelegere a ceea ce citesc, situandu-se pe ultimul loc din Europa la acest capitol (cf. Comisiei Europene). Desi peste 50% dintre absolventii de studii liceale nu promoveaza examenul de bacalaureat, Romania este printre putinele tari din Uniunea Europeana care nu ofera elevilor programe de lectura adaptate nivelului lor de intelegere.
Eforturile Curtea Veche Publishing de a schimba aceste statisticile ingrijoratoare sunt unele pe termen lung, sustinute de Familia Regala a Romaniei si incepute cu un an in urma, prin lansarea colectiei de repovestiri adaptate nivelului de intelegere al copiilor cu varste intre 8 si 14 ani "Cartile copilariei". A urmat organizarea atelierelor de lectura "Clasicii repovestiti" pentru peste 650 de copii din intreaga tara. In urmatoarea perioada, editura se va concentra pe intalniri in scoli cu parinti si elevi, ateliere de lectura si o campanie de donatie de carti.