Amosnews informeaza: Meteo: Treptat, scapam de canicula
Va fi canicula si astazi, in special in zonele de campie din sud si vest. Pentru cei aflati la munte, vremea va deveni treptat instabila.
Vremea va continua sa fie extrem de calda, mai ales in regiunile sudice si vestice, unde temperaturile maxime vor ajunge la 35 de grade Celsius. Atmosfera va fi greu de suportat si in celelalte regiuni din cauza umezelii ridicate a aerului. Dupa-amiaza, instabilitatea se va accentua mai ales in zonele deluroase si montane, dar si in sud-vestul tarii.
Weekendul incepe cu atmosfera fierbinte si cu disconfort termic accentuat si in Bucuresti. Termometrele vor indica in jur de 33 - 34 de grade Celsius la umbra, iar conditii de ploaie ar putea aparea doar in cursul noptii. Presiunea atmosferica va mai scadea si ar putea crea probleme persoanelor meteosensibile.
Meteorologii ne informeaza ca la munte vor aparea averse torentiale cu descarcari electrice, intensificari ale vantului si posibil grindina. Fenomenele vor fi mai frecvente spre seara si in cursul noptii, in mai toate masivele, dar pana atunci, temperaturile vor fi agreabile.
Chiar si in zona litoralului, trecator vor fi averse, dupa-amiaza, in unele statiuni. Temperaturile vor ramane insa ridicate, si vor tinde spre la 30 de grade Celsius, iar apa marii va fi in continuare calda.
Dupa soare si canicula, ploile torentiale se vor extinde in cea mai mare parte a tarii. Aversele cu tunete, fulgere, vijelii si, posibil, grindina vor aparea la inceput in regiunile din interiorul arcului carpatic, la deal si la munte. Apoi, in cursul noptii de maine, astfel de fenomene vor ajunge si in celelalte regiuni, si vor persista pe parcursul zilei de luni zona de sud tarii. In schimb, de marti, vremea se indreapta din nou, dar temperaturile vor ramane modeste peste tot si nu vor trece de 30 de grade Celsius.