egirl.ro: Capcanele infidelitatii

Cu putin timp in urma meditam la motivele pentru care foarte multe femei prefera sa recurga la infidelitate pentru a-si rezolva, cel putin aparent, frustrarile pe care le au in viata de cuplu. Credeam atunci ca poate ar fi necesar ca, inainte de a adopta o astfel de solutie, orice femeie sa cantareasca bilele albe si bilele negre pe care le genereaza ideea de a avea un amant.
Evident ca este cam greu ca in momentele vulnerabile in care te lasi dusa de val sa mai ai timp si pentru a face liste pro si contra. Si totusi, una dintre cele trei prietene ale mele despre care vorbeam, mi-a dat dreptate. Dupa ce s-a impacat recent cu iubitul ei, mi-a marturisit ca regreta enorm faptul ca nu a cantarit deloc consecintele aventurii de doua luni pe care a trait-o alaturi de amantul ei.
Pentru mine, ca privitor din exterior, lucrurile sunt destul de confuze. Mi-e greu sa gasesc parti pozitive ale infidelitatii... Cand i-am spus asta prietenei mele, a zambit si a incercat sa ma convinga ca ma insel. Riscul pe care ti-l asumi atunci cand decizi sa ai o aventura extraconjugala este strans legat de "avantajele" pe care acest lucru ti le da:

- Iti recapeti increderea in tine: simtindu-te dorita, ai mai multa grija de tine.
- Iti exprimi fara ingradiri puterea de seductie pentru ca intr-o astfel de relatie totul este permis.
- Rupi monotonia cotidiana pentru ca iesi din tipar si nu ai timp sa te plictisesti.
- Sentimentul ca faci ceva interzis te face sa simti ca traiesti din plin.
- Ideea de a avea un secret fata de prietenele tale poate fi uneori seducatoare.
- Retraiesti emotiile unui inceput de relatie, sentimentul acela placut de indragostire.
- Simti atractia noutatii in tot ceea ce faci.
- Uneori, o aventura te face sa privesti cu un ochi mult mai critic problemele pe care le ai in cuplu. Le poti depasi sau poti sa iti dai seama ca, de fapt, aventura ta este semnul ca problemele care exista sunt ireparabile.
Pe de alta parte, exista suficiente efecte negative pe care le poate genera alegerea de a avea un amant. Cele care au trait o astfel de experienta au simtit probabil macar cateva dintre ele:
- Esti tot timpul stresata ca cineva iti va descoperi secretul. Telefonul care suna pe neasteptate, o cunostinta pe care ai intalnit-o in mijlocul strazii... totul, absolut totul, anima teama de a fi descoperita.
- Sentimentul de vina pe care il ai fata de iubitul tau este uneori insuportabil... adesea iti este greu sa te privesti in oglinda.
- Rusinea pe care o simti cand te gindesti ca, de fapt, iseli increderea omului pe care pretinzi ca il iubesti este greu de suportat...
- Desi pare mai putin important, a avea un amant inseamna si crearea unor probleme financiare pentru ca ai, de fapt, o cheltuiala in plus, fie ca este vorba despre achizitionarea unor cadouri sau a platilor pe care trebuie sa le faci si tu in diverse imprejurari (restaurante, hoteluri etc)
- Riscul de a te trezi peste noapte urmarita de gelozia amantului care are tot dreptul sa se indragosteasca nebuneste de tine si sa spere ca vei renunta la iubitul tau pentru el.
- Sfarsitul aventurii poate fi foarte dureros, mai ales atunci cand amantul este cel care ii pune capat. Desi vei simti suferinta provocata de aceasta ruptura, nu vei putea cauta consolare nicaieri pentru ca asta ar insemna sa dezvalui relatia pe care ai tinut-o ascunsa.
- O aventura poate sa insemne ruptura definitiva de persoana pe care o iubesti. Pentru cel care afla ca a fost inselat, suferinta este enorma si, de cele mai multe ori, cuplul se destrama. Rare sunt cazurile in care doi oameni care s-au iubit pot sa treaca peste asa ceva. Si chiar daca reusesc sa o faca ceva se schimba iremediabil... pentru ca nimic nu mai poate fi la fel.

xxx

In timp ce definitivam lista, iubitul meu m-a speriat cu batai puternice in usa. M-a izbit un miros salbatic de flori de camp si i-am simtit zambetul ascuns printre albastrele si margarete... "Te-am prins..." (asa imi spune cateodata, cand imi vede mirarea care mi se asterne in priviri la vederea lui neasteptata). Am zambit si m-am agatat de gatul lui. "Faceam o lista..." Nu i-am spus despre ce lista era vorba, ca sa nu ii dau idei. Insa in clipa in care i-am simtit respiratia langa obrazul meu, mi-am dat seama ca orice lista este inutila, atunci cand exista iubire...