La data de 19.03.2011, orele 06:22, Sectia 7 Politie a fost sesizata prin Dispeceratul 112 cu privire la faptul ca intr-un apartament situat intr-un bloc din str. Sanzieni, sector 2, a patruns o persoana suspecta.
La fata locului s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul Sectiei 7 care i-au depistat in scara blocului pe G. George de 19 ani si S. Petrica de 20 de ani, ambii din judetul Ilfov, iar in interiorul apartamentului mentionat, pe B. Nicolae de 26 de ani, din judetul Ilfov.
In urma cercetarilor s-a stabilit ca in data de 18.03.2011, in jurul orei 06:00, dupa o intelegere prealabila, cei trei s-au deplasat cu un autoturism Dacia Logan, condus de G. George, pe str. Sanzieni, sector 2, unde, prin taierea unui grilaj si a unui lacat, au urcat pe terasa blocului, unde au lasat o franghie si o ranga in vederea folosirii ulterioare la sustragerea de bunuri din locuinta vizata.
In data de 19.03.2011, in jurul orei 04:30, cei in cauza s-au deplasat la adresa mentionata, unde S. Florin de 22 de ani, din judetul Ilfov, a ramas langa autoturism in fata blocului pentru a asigura locul faptei, iar G. George, S. Petrica si B. Nicolae au urcat pe terasa, ultimul coborand pe franghie pana la etajul 8 al blocului, iar prin fortarea ferestrei de la sufragerie, a patruns in apartament unde a fost prins de politisti.
S. Florin a reusit sa fuga de la locul faptei, fiind prins de politisti la aceeasi data, in jurul orei 10:00, intr-o comuna de langa Bucuresti.
La locul faptei a fost gasita o ranga metalica cu lungimea de 80 cm si o funie cu lungimea de aprox. 20 de metri, instrumente folosite la comiterea infractiunii.
Totodata, in fata imobilului a fost identificat mijlocul de transport cu care suspectii s-au deplasat la locul faptei, in interiorul caruia s-a gasit o foarfeca metalica tip ,,gura de lup’’, cu lungimea de 70 cm, iar asupra lui S. Petrica s-a gasit o pereche de manusi din bumbac de culoare neagra.
Cercetarile sunt continuate de lucratorii Sectiei 7 Politie, sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa la furt calificat, cu cei in cauza in stare de arest preventiv.