Mariustuca.ro: Prezervativul inteligent poate detecta infectiile cu transmitere sexuala (Autoare: Magda Marincovici)
Un grup de tineri britanici au inventat un prezervativ care isi schimba culoarea daca organul genital este afectat de o infectie cu transmitere sexuala. Ei au botezat prezervativul S.T.EYE si, deocamdata, este in stadiul de experiment. Dar inventia acestor tineri este deja considerata ca ar putea revolutiona modul de depistare a infectiilor cu transmitere sexuala.
Astfel, acest prezervativ se coloreaza in verde daca vine in contact cu clamydia, in galben la herpesul genital, in violet pentru infectia cu papilomavirusuri, bleu pentru sifilis. Acest prezervativ va putea permite partenerilor de sex sa se puna la adaopost de aceste infectii.
- Vrem sa facem ceva pentru detectarea infectiilor cu transmitere sexuala in faze incipiente, in sensul ca persoanele respective pot sa actioneze prompt fara a mai lasa boala sa avanseze, declara unul dintre autorii acestei inventii in The Independent.
Prezervativul inteligent are o banda impregnanta cu molecule capabile sa recunoasca bacterii si virusuri responsabile de infectii cu transmitere sexuala.