Senatorul Alexandru - Petru Fratean a sustinut o declaratie politica intitulata "Din nou la scoala!", pe care o puteti citi in continuare.
Intre momentele vietii noastre care marcheaza un nou inceput de sperante si realizari se regaseste si momentul in care pasim intr-un nou an scolar. Ne mai despart doar cateva zile de acest eveniment, iar fiecare dintre noi traim bucuria acestui moment sub diferite forme: noile generatii de scolari se indreapta spre lumina cartilor cu emotia si fiorul ineditului, dascalii isi cauta implinirea vocatiei, parintii se preocupa pentru ca toate sa mearga bine, iar cei mai varstnici, astazi bunici, rememoreaza emotiile primei zile de scoala. Tot in aceasta perioada iese in evidenta preocuparea autoritatilor pentru ca, an de an, sa vedem un spor calitativ in demersul didactic menit sa pregateasca elevii pentru viitor. O educatie de calitate se poate obtine doar printr-o buna colaborare intre toti acestia.
In primul rand, gandul meu se intreapta catre elevi. Ei sunt bogatia noastra cea mai de pret, in care ne punem sperantele ca vor creste frumos si demn. Parcursul scolar nu este intotdeauna usor, insa munca sustinuta si ambitia atrag si satisfactii pe masura. Dincolo de volumul de cunostinte pe care-l dobandesc, cel mai important e sa invete sa-si stabileasca obiective cat mai indraznete si sa lupte pentru ele. Este un prim pas catre reusita!
In egala masura, apreciez si respect munca necontenita a cadrelor didactice care nu se abat de la a-si duce la indeplinire misiunea pe cat de dificila, pe atat de nobila si le multumesc pentru ca, indiferent de dificultati, continua sa slujeasca interesul elevilor. In lumea aceasta grabita si complicata, rabdarea de a modela si forma caractere este, intr-adevar, o virtute.
Sunt constient si de eforturile majore pe care le fac parintii si trebuie apreciata forta extraordinara cu care se mobilizeaza de fiecare data pentru a sprijini si ocroti evolutia copiilor. Sunt sigur ca sacrificiile asumate astazi isi vor gasi rasplata in viitor.
Acelasi principiu il regasesc aplicat si in demersul Guvernului Victor Ponta de a oferi conditii bune pentru educatie, dovada finalizarea celor 300 de scoli incepute din 2007 si lasate in paragina, care isi primesc din aceasta toamna elevii, precum si cele 1259 de microbuze puse la dispozitie copiilor din zona rurala, din care 13 ajung in judetul Mures.
Iata ca incepem acest an cu premise mai bune, cu gandul si nadejdea ca munca tuturor celor implicati in viata scolii va fi rodnica.
Tuturor elevilor, profesorilor si parintilor le urez un an scolar bun, curaj, putere de munca si rezultate de care sa se bucure!