Cei cu placinta intinsa de Turnu participa la targurile traditionale Piata Taraneasca si Mester(Esti!) organizate in curtea MTR.
Placinta intinsa de Turnu este un produs traditional inscris in Registrul de Atestare a Produselor Traditionale, preparat in bucatariile taranesti din mosi stramosi. Caracterul traditional este dat de modul de preparare (intinderea manuala a aluatului si rularea cu fata de masa) si de raspandirea ingredientelor in toate gospodariile taranesti.
Ca ingrediente pentru prepararea placintei intinse se folosesc materii prime aflate in orice gospodarie de la tara: faina, lapte de vaca proaspat, oua de gaina, untura. Pentru umpluturi folosim: branza dulce de vaca, mere, dovleac, visine, nuca, mac si varza murata.
Este placinta de la bunica de acasa, de aceea o numim placinta a nostalgiei, cand fiecare gust si aroma iti aduce aminte de copilarie. Cel mai mare compliment pe care l-a primit produsul este acesta: "De 4 ani de cand o consum, aceasta placinta nu si-a schimbat calitatea, dimpotriva, este din ce in ce mai buna!"