Dupa o perioada de patru ani in care a fost complet renovata si reconstruita dupa standardele europene, Piata Amzei din centrul capitalei isi redeschide oficial portile in data de 19 Octombrie 2013, oferindu-le bucurestenilor in acest week-end un targ traditional romanesc, un spectacol in aer liber, tombole, dar si multe alte surprize. Sfarsitul de saptamana aduce mirosuri delicioase de toamna si voie buna, direct in centrul Capitalei!
Piata Amzei organizeaza prima editie a Targului "Arome de sezon", iar timp de trei zile, intre 18 si 20 octombrie, veti descoperi gusturile mancarurilor romanesti, retetele de prepare si povestile producatorilor traditionali. Targul "Arome de sezon" se va desfasura zilnic, intre orele 09.00 - 21.00, iar intrarea este libera. Bucurestenii sunt asteptati la Piata Amzei sa deguste si sa cumpere din roadele toamnei: legume si fructe de cea mai buna calitate, produse autentic romanesti din Ardeal, Maramures, Bucovina si Muntenia, realizate in serie mica, dupa retete din batrani, paine de casa din cartofi si secara, suc natural de mere, palinca de Maramures si tuica de Arges, branza si produse din carne din zonele Branului si Sibiului.
De la carnati afumati, muraturi dupa reteta bunicii, castane coapte, miere si produse apicole bio, dulceturi de cirese negre, de nuci verzi, prajituri si ciocolata de casa, sirop de papadie, de brad si gem de prune cu nuci, alune si migdale pralinate, mere glazurate, vinuri alese, zacusca, cascaval de casa, pastravi, costita de oaie, branza de burduf si telemea de oaie, delicatese moldovenesti din carne de curcan, specialitati ardelenesti din carne de porc, oaie si vita, placinte din Moldova, cozonaci si kurtos colaci, pana la produse de artizanat, totul va asteapta in Piata Amzei, la prima editie a Targului "Arome de sezon". Atmosfera de sarbatoare va fi completata de concertele trupelor Etnic si Haiducii.Nu uitati, Targul "Arome de sezon" este un eveniment care prilejuieste o intalnire cu bunatatile si frumusetile toamnei, in centrul Capitalei, la Piata Amzei, cu preturi "de cartier"!
Piata Amzei are o suprafata desfasurata de 7.000 mp, este amenajata pe 3 nivele si ofera bucurestenilor produse de calitate direct de la producatori. La demisol este o piata agroalimentara acoperita, functionala tot timpul anului, cu 90 de tarabe pline de fruncte si legume proaspete; la parter sunt magazine, florarii, fructe exotice si delicatese, iar la etaj, vitrinele frigorifice va asteapta cu peste proaspat, produse autentic romanesti din zona Sibiului, specialitati din pui si curcan, vita si oaie.