www.efemeride.ro informeaza: Atunci cand vine vorba despre lumea paranormalului, niciun fenomen nu este chiar atat de straniu. In aceasta lume orice este posibil, chiar daca in realitate nu poate fi explicat in niciun fel. Un astfel de fenomen este supranumit "telefonul de la morti".
Chiar daca pare desprins din scenariul unui film de la Hollywood, au existat numeroase cazuri in care s-au primit telefoane de la cei decedati. Persoanele care au primit astfel de telefoane au avut o legatura stransa cu cei decedati și de cele mai multe ori convorbirile par desprinse dintr-o alta lume pentru ca legatura este extrem de slaba. Convorbirea este intrerupta brusc, ori de cel ce suna sau din cauza legaturii sau de catre destinatarul convorbirii daca vocea este prea slaba si acesta este frustrat de acest lucru.
De obicei astfel de fenomene au loc la 24 de ore dupa moartea apelantului, desi s-au văzut cazuri cand convorbirea a avut loc si la 2 ani de la moarte.
Scopul acestor telefoane este de a lasa mesaje de adio sau de a avertiza ca va avea loc un lucru periculos sau pentru ca cei in viata au nevoie de anumite informarii. Pentru prima data acest fenomen a fost raportat in 1964, cand o tanara fusese sunata de logodnicul ei care tocmai murise cu cateva ore in urma intr-un accident de masina. Convorbirea a fost una scurta si barbatul mort i-a transmis un mesaj de adio iubitei sale.
Un alt caz similar s-a petrecut in urma unui accident feroviar din San Fernando Valley, SUA. Accidentul s-a produs in 2008 si au murit 25 de persoane. Unul dintre morti s-a numit Charles Peck, un barbat in varsta de 49 de ani. Familia decedatului a primit 35 de apeluri de pe telefonul mobil al lui Peck intr-o perioada de 24 de ore. Nu se putea intelege foarte clar ceea ce spiritul barbatului voia sa comunice, dar intreaga familie a fost speriata de ciudatul fenomen.
Actrita Ida Lupino a primit un telefon de la tatal sau la 6 luni dupa moartea acestuia. El i-a spus unde se afla anumite hartii necesare pentru reglarea mostenirii lasate de el.