MAGAZIN: Veghetori dintr-o alta realitate? (Autor: DAN D. FARCAS)
In episoadele trecute am relatat cazul lui DB, care nu doar ca a avut, in Maramures, repetate intalniri cu "fata padurii" si "copiii ei", dar leaga aceste intalniri si de o rapire OZN. La intalnirea din 1998, el trecuse printr-o poiana unde era atat de fierbinte incat i s-au ars parul si mustatile. Azi DB presupune ca in acel loc aterizase atunci o nava nepamanteana. El mai crede ca, prin 2008 sau 2009, poiana fusese vizitata din nou. Dar daca in urma cu zece ani vegetatia era pitica, acum copacii aveau vreo zece metri, si dintre ei vreo 20-30 erau retezati la jumatatea lor, ca printr-o izbire razanta, unidirectionala. Si erau si uscati, intr-un mod destul de ciudat, ca si cand ar fi fost afectati de o radiatie puternica. Daca era, sa spunem, doar efectul furtunii, trunchiurile ar fi fost retezate altfel, si nu de la mijloc, si macar unii copaci ar fi continuat sa traiasca.
Acum, in 2014, anumite semne aratau de parca acea "nava" ar mai fi venit acolo inca o data, relativ recent. Deci DB se intreba: care ar putea fi cauza? ce anume determina astfel de vizite repetate? de ce acel ceva incearca sa aterizeze mereu in acelasi loc? ce ii intereseaza? Una dintre ipotezele pe care le-a avansat era ca poate au pierdut ceva acolo.
El presupunea ca puteau fi resturile unui accident. Cam pe cand avea vreo zece ani, gasise in iarba, dincolo de livada lui Dumetru, "o conglomeratie de tuburi patrate, in jur de 100", alcatuind un fel de cub spart intr-un colt. S-a uitat prin tuburi dar nu a vazut nimic. Spune ca a incercat sa le spele, dar apa pe care a turnat-o in ele a inghetat bocna. Nu putea nici sa mai apuce cubul ca ii degerau degetele. L-a lasat deci acolo si a plecat. Azi e convins ca obiectul nu era produsul unei tehnologii pamantene si ca intre timp "a fost recuperat". Tinea minte astfel ca "mai tarziu, a intalnit un grupuscul ciudat... doi baieti din aceia", care carau un fel de sacosa prin care se contura forma acelui cub cu gaurile patrate. I-a pierdut din vedere chiar in zona acelor copaci retezati... El se intreba acum de unde putea sa provina acel "radiator puternic"? "Cum a ajuns acolo? Cum s-a spart? De unde a cazut?" DB crede ca ar trebui ca cineva sa vina aici cu un detector de metale. Daca a fost un accident, probabil s-ar putea gasi si alte fragmente. Altfel de ce s-ar tot intoarce vizitatorii in locul acela?
Intamplarile stranii nu s-au limitat la cele de mai sus. Intr-o noapte din 2003, pe la ora 23, DB a iesit in fata casei sale din cartierul Camara "sa se uite la stele" asa cum obisnuia, intrucat "simtea o chemare a cerului". Era o noapte fara luna. Dintr-o data a vazut, trecand pe strada, o femeie inalta de vreo trei metri... Aprecierea a facut-o tinand cont ca ajungea cu capul pana la inaltimea unui balcon. El s-a lipit de peretele lateral al casei. Ea a trecut, l-a privit, a ras, dar acum rasul ei era ca rasul oamenilor. Apoi s-a dus mai departe. El a iesit s-o vada din spate, dar ea nu mai era nicaieri; disparuse intr-un mod inexplicabil. Doar in aer se simtea "mirosul acela ca de scurtcircuit electric".
Pe Tisa in jos...
A doua zi, a venit un frate de-al lui si i-a povestit ca aseara, pe la ora 11, era in strada la Craciunesti. Si a vazut un cerc de lumini ciudate care s-a dus catre Tisa in jos si a luat-o spre Sighet, cam pe la Camara; parca s-a oprit si apoi a disparut. Atunci si DB i-a spus ce vazuse, "dar el nu m-a prea crezut".
Asa cum imi scria DB, in 14 ianuarie 2004, a avut un vis ciudat. "Se facea ca eram la fan la Horavita si m-am intalnit din nou cu copiii aceia frumosi si cu femeia aceea care semana cu o zana". Acela a fost momentul in care si-a amintit tot ce i-au spus copiii pe cand era de sase ani: "si-acuma du-te, du-te pe carare / ne-om intalni cand vei fi mare / si in vis de noi ti-i aminti / la mijlocul vietii cand vei fi / si in acel an / sa te intorci cu Flavian / si-n anu-acela se va fi-ntamplat / ca locu-acela se va fi uscat".
Dupa ce s-a trezit, s-a dus la locul intalnirii din copilarie. Acolo totul era taiat si curatat. Iar DB se intreba daca nu cumva era din vina lui, ca a fost nepasator sau neputincios. Poate ca menirea lui fusese sa poarte de grija acelui loc. Dar mai ales se intreba: "de unde stiau ei atunci ca pe baiatul meu il va chema Flavian?"...
Dupa 2005, DB spune ca "am mai vazut cateva zeci de fenomene OZN si nu am fost singur; de multe ori am chemat-o pe nevasta mea... Si noaptea ma scol brusc si daca ies afara vad lumini ciudate." Sotia sa prefera sa le spuna totusi "meteoriti". Chiar daca a fost o lumina constanta, de marimea unei mingi de tenis, care s-a mentinut mai mult timp pe cer, sau doua lumini - una multicolora, iar cealalta alba - care au venit dinspre Sighet si s-au oprit undeva deasupra Craciunestiului, apoi s-au intors, ea spune ca erau meteoriti. Alta data sotia lui a vazut o lumina ciudata care emitea diferite nuante si forme si a spus ca pare a fi un inger... Dar in niciun caz un OZN. Au mai fost si alte intamplari. Prin 2012 el a vazut chiar o farfurie zburatoare; atunci era cu mama lui care poate depune si ea marturie.

(Va urma)