MAGAZIN : Enigma "Luminilor Phoenix" (Autor : DAN D. FARCAS)
(continuare)
Un fenomen cu foarte multi martori
Unii oameni au speculat ca incidentul din 13 martie 1997 nu a fost intamplator. Din toate punctele de vedere, a fost o observatie OZN cu aspecte speciale. Cazul ramane unic de-a lungul zecilor de ani de aparitii de OZN-uri din intreaga lume, datorita numarului mare de martori si deoarece obiectul (sau obiectele) a fost observat o lunga perioada de timp si deasupra unui oras mare, binecunoscut.
De ce oare - s-a speculat - aparitia a avut loc la inceputul si la mijlocul unei seri placute, atunci cand multi rezidenti din zona Phoenix erau in afara caselor, privind spre cer, pentru a vedea mult-mediatizata cometa Hale-Bopp, despre care se spusese atunci ca urmeaza sa fie o aparitie deosebita? Unii au spus ca cineva a planuit dinainte sa prezinte un eveniment de o natura diferita, chiar mai spectaculos decat cometa Hale-Bopp. Poate a fost o demonstratie, un test sau pregatirea opiniei publice pentru alte evenimente care vor veni. Aceasta din urma ipoteza este in concordanta cu teoriile si relatarile care spun ca sunt in desfasurare, incepand din anii 1940, cel putin in Statele Unite, eforturi si activitati de diverse tipuri pentru a pregati omenirea in vederea unor noi revelatii, care ar putea fi mult mai surprinzatoare.
Si de ce in Phoenix si in Arizona? S-a gasit un raspuns si la aceasta intrebare, prin anumiti factori demografici. Multi oameni s-au mutat in zona, de peste tot din SUA si din alte tari, pentru a se bucura de cerul senin si de clima calda. Exista, de asemenea, un amestec bogat de culturi diferite si o mare populatie nativ americana, din mai multe triburi. Mii de vizitatori si turisti din SUA si din intreaga lume viziteaza Arizona in fiecare an, pentru a vedea Marele Canion si multe alte obiective turistice renumite din acest stat. Un alt aspect al zonei este geografia unica si biodiversitatea din sudul Arizonei, din Desertul Sonora si din frumosii munti ai acestui stat.
Geologia ariei Sedona, aflata la un drum relativ scurt cu masina, la nord de zona metropolitana Phoenix, include combinatii de cuart, oxid de fier si structuri vulcanice, care creeaza - conform unor relatari - domenii unice de energie magnetica si vortexuri. Unii oameni speculeaza ca aceste campuri de energie ar putea afecta constiinta umana si ar putea avea si alte efecte semnificative.
Mesajul celor ce au investigat Luminile Phoenix este ca pare intelept sa fim pregatiti pentru noi evenimente, publice, sau mai discrete, pe care Arizona va continua sa ni le prezinte, pentru a ne permite sa descoperim, sa invatam si sa ne dezvoltam ca fiinte tot mai avansate. Publicul larg, mass-media , agentiile de sanatate si de siguranta publica, personalul de aparare si de informatii, copii si persoane in varsta, dar probabil noi toti, nu vom avea decat de castigat din aceasta deschidere si pregatire pentru evolutiile interesante neconventionale care - se crede - vor continua sa se manifeste.