B365.ro : Care este cel mai frumos parc din Bucuresti. Ce spun specialistii (5)

Pe locul doi, Cerasella Craciun, conf. dr. arh. la Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu (UAUIM), din Bucuresti si director al Departamentului de Proiectare Urbana si Peisagistica, situeaza Parcul Carol: "pentru integrarea armonioasa in peisaj a cornisei Bucurestiului, precum si pentru conexiunea in sistemul verde a functiunilor adiacente din oras (Muzeul Tehnic, Observatorul Astronomic, Biserica Cutitul de Argint, Castelul lui Tepes, Piata Autogarii Filaret si zona industriala)."
Arhitecta isi motiveaza alegerea si prin modificarile care i-au fost aduse prin documentatia din 2006, realizata de Sectia Amenajarea si Planificarea Peisajului din UAUIM, "prin care s-a urmarit structurarea unei insule verzi in interiorul tesutului istoric al orasului, de asigurare a continuitatii ' undelor verzi ' la nivelul Capitalei. S-a urmarit intinerirea si dinamizarea unui parc istoric, prin legarea lui intr-un sistem si introducerea de noi functiuni compatibile, fara a interveni asupra structurii si conceptiei sale initiale."
Cerasella Craciun sublinieaza ca, astfel, ceea ce a reprezentat un potential de valorificare, a fost adus in prim-plan, ca s-au respectat elementele naturale: cornisa, vegetatia existenta, fauna, particularitatile climatice sezoniere si s-a largit gama de activitati care se pot desfasura in parc.