Gagaita : Concluzii dupa o saptamana de schi

O saptamana la munte a insemnat pentru Andreea 5 ore de schiat, adica una pe zi, si zece ore pentru noi, adica 2 pe zi. In mod normal ar fi trebuit sa facem dublu, dar pentru ca am vrut sa invatam toti trei in acelasi timp a fost mai greu de organizat programul. Oricum din ce am vazut limita la 3 ani si 9 luni e de cca 1.5 ore. Doua ore e deja mult pentru ei si nici monitorii nu se avanta la asa program.
In principiu, lectiile serioase incep de pe la 4 ani. Deocamdata Andreea a invatat sa mearga pe clapari, sa urce cu schiurile pe panta, sa faca plugul si un pic de viraje. Totul pe o panta foarte lina.
Cat am luat noi lectii am vazut copii de 4-5 ani invatand pe panta un pic mai mare, dar poate si monitorii erau mai curajosi decat al nostru, poate si copiii erau totusi mai pregatiti.
Asa cum banuiam, cei mici prind mult mai rapid miscarile si sunt foarte curajosi. Acolo unde noi vedeam o panta cam dubioasa, ei se avantau fara probleme, secondati de monitor.
Eu sunt foarte incantata de saptamana asta. Am invatat suficient ca sa pot cobori fara probleme o partie de incepatori si chiar am avut curaj sa incerc o partie cu dificultate medie, unde recunosc ca m-am pierdut pe unele portiuni.
Andreea a invatat elementele de baza si la anul o sa invete si mai bine. In plus a stat mult la aer, a facut miscare si a dovedit ca e un copil foarte curios, curajos si serios la nevoie, extrem de vorbareata cu strainii (lucru care pe noi inca ne mira pentru ca in toamna era in faza rusinoaso-muta cand dadea nas in nas cu un necunoscut). Acum insa l-a capiat pe monitor, povestind non-stop ce-i trecea prin cap.
Sper ca pana se duce iarna asta sa mai prindem macar un weekend de schi :).
Eu am tinut foarte mult sa invatam toti trei pentru ca o vacanta la schi mi se pare un moment minunat pentru o familie, prilej de distractie impreuna si sansa de reconectare:).
Poze nu prea am facut decat in primele 2 zile. Apoi ne-am luat cu cafele si ceaiuri cat a facut Andreea lectia si am ratat. Iar noua astora mari ne-am facut doua filme doar, pe la mijlocul lectiilor. Asa ca nu radeti de viteza ametitoare de pe partie, ok,

Sursa: http://gagaita.blogspot.ro