sanatate.bzi.ro : Expertii au descoperit o noua arma impotriva cancerului- apigenina. Afla in ce bauturi si alimente se gaseste din abundenta

Apigenina, care functioneaza si ca anti-inflamator, functioneaza intr-o modalitate care sugereaza ca si alti nutrienti ar putea avea efecte similare in indepartarea cancerului. Ea ajuta proteinele sa corecteze anormalitatile din ARN, care sunt responsabile pentru circa 80% din tipurile de cancer.
Ceaiul de musetel, patrunjelul si telina sunt cele mai abundente surse de apigenina, dar ea se mai gaseste in multe alte fructe si legume din dieta mediteraneana.
,, Apigenina restabileste profilul normal in celulele canceroase. Este foarte important pentru strategiile de prevenire a cancerului", a declarat geneticianul molecular prof. Andrea Dosef, de la Universitatea de Stat Ohio.
Cercetatorii au descoperit ca apigenina poate opri celulele canceroase sa isi anuleze propria lor moarte. Acum, ei testeaza daca alimentele modificate pentru a contine anumite doze de apigenina pot preveni cancerul la soareci.