DeCe News publica un articol scandalos la inceput de an, intitulat ' Scufita Rosie, analiza psihologica care te va soca ' (Autoare : Anca Murgoc).
Pentru a nu va influenta, reproducem integral articolul care rezuma analiza psihologica a celebrului basm, produsa nu de mintea unui psiholog, ci mai degraba a unui obsedat sexual scapat de la balamuc. Cititi articolul si trageti singuri concluziile.

xxx

"Scufita Rosie" este mai mult decat o banala poveste de adormit copiii. In urma unei analize psihologice, au iesit la iveala lucruri socante despre care nimeni nu a vorbit pana in prezent.
Neglijenta parentala, pedofilie, seductie, violenta extrema, tortura, crima, ipocrizie - cam asa poate fi descris basmul pe care ni-l amintim cu totii.
Desi toata povestea pare inocenta la prima vedere, dupa o verificare mai apropiata vom putea descifra substratul sexual pe care il abordeaza. Initial povestea s-a nascut dintr-o nevoie de avertiza tinerele aflate la pubertate despre pericolele puse de partea animalica a barbatilor, reprezentati de lupul cel mare si rau, scrie Psiholistic.ro. Iata cum ne sunt prezentate personajele, potrivit sursei citate anterior:

• "Bunica. Aparent o batrana alcoolica, senila si neajutorata. Care depinde de nepoata ei ca sa-si intretina viciul. Batrana locuieste singura si izolata in mijlocul padurii si, mai mult decat atat: nici macar nu isi incuie usa.

• Mama. Ce fel de mama isi trimite fetita singura printr-o padure infestata de carnivori? De ce nu s-a dus chiar Mama la Bunica sau de ce nu a insotit-o pe Scufiita Rosie? Nu ni se spune nimic despre nici un tata, deci putem presupune ca mama Scufitei avea niste relatii mai libertine si fiica-sa ii statea in drum.

• Vanatorul. Nu e un vanator real. Ce practica vanatoreasca e asta: sa tai burta unui lup cu toporul, s-o umpli cu pietre si sa-l arunci in rau? Este un personaj imatur, un salvator caruia ii place sa-si chinuie adversarul invins cu ajutorul unei fetite - un scenariu adolescentin.

• Lupul. Acesta este menit sa ii reprezinte pe barbati in ipostaza de animale de prada violente, mari, paroase si mereu infometate. Cu toate astea, el e foarte bland si bine crescut la prima intalnire, chiar daca avansurile lui nu au succes.

• Scufita Rosie. Sa ne uitam in primul rand la haine: Ea poarta o pelerina si scufie rosie. Probabil pentru a-si suprima dorintele sexuale emergente de care devine din ce in ce mai constienta, cu toate ca inca nu le intelege pe deplin. Accesoriul ei cel mai evident e scufia cea rosie pe care o poarta pentru a-si ascunde parul: feminitatea. Rosie, culoarea sangelui datorita asocierii cu sangele menstrual simbolizand trecerea de la copil la femeie a protagonistei", scrie Psiholistic.