MAGAZIN : De ce nu va exista o desecretizare (Autor : DAN D. FARCAS)
Nicholas Redfern este autorul a mai mult de 30 de carti despre OZN-uri, Bigfoot, monstrii din lacuri, abominabilul om al zapezilor, dar si despre scandaluri de la Hollywood. In iunie 2015, la conferinta anuala MUFON din Ohio, el a vorbit despre OAMENII IN NEGRU. Acest subiect controversat a castigat o mare popularitate, odata cu lansarea, in 1997, a filmului de fictiune MEN IN BLACK. Dar cei ce frecventeaza literatura din domeniu stiu bine ca se povestea, inca din anii 1950, ca indivizi misteriosi, imbracati de regula in negru, ar fi incercat in mod constant sa reduca la tacere martorii sau investigatorii OZN si ai fenomenelor paranormale.
Redfern a publicat, in 2011, si o carte, intitulata THE REAL MEN IN BLACK (Adevaratii oameni in negru), asa ca era persoana potrivita sa dezvolte acest subiect. La sfarsitul prezentarii, auditoriul l-a solicitat sa-si spuna parerea, in acest context, despre presupusa politica a guvernului american de a ascunde fata de marele public adevarul privind prezenta extraterestra pe Pamant, ca si despre sansele ca sa existe, la un moment dat, o dezvaluire OZN. Ca o concluzie a acestor dezbateri, care au continuat si dupa terminarea conferintei, Redfern a postat, pe site-ul Mysterious Universe, un articol intitulat DE CE NU VOM AJUNGE LA O DEZVALUIRE OZN, din care merita sa rezumam mai jos principalele idei.
In ufologie se resimte, in mod clar, o frustrare puternica privind lipsa de cooperare din partea unor instante banuite ca ascund sub oboroc informatii senzationale, controversate, secrete, pe problematica OZN. Cat despre parerea sa, Redfern afirma ca el nu crede, deloc, ca Guvernul SUA ar ascunde ceva in acest sens. Este mult mai probabil ca intreaga problema sa fie supravegheata de un mic numar de indivizi, bine ascunsi, finantati prin bugete negre, care nu raspund fata de nimeni. Si, pe baza a mai multe indicii, el crede ca este foarte probabil ca marea majoritatea celor din guvern, din armata, si din comunitatea de informatii sa nu stie absolut nimic in aceasta privinta.
De ce lipsesc dezvaluirile
Persoanele din miscarea de divulgare au tipat si au strigat tot mai mult, insistand ca guvernul sa ne spuna ceea ce stie, adica sa ne spuna adevarul despre prezenta extraterestra pe Pamant. In ciuda a ceea ce se crede si in ciuda nenumaratelor cereri depuse, toate aceste miscari, tintind dezvaluirea, nu au dus nicaieri. Singurul rezultat concret a fost un esec de 100 la suta de a obtine vreo informatie.
Dar, exista si un alt aspect, pe care nu trebuie sa-l uitam. Nedivulgarea ar putea sa nu fie doar rodul vointei unei agentii din umbra, oricare ar fi aceasta. Ea ar putea fi, in acelasi timp, si abordarea adoptata de inteligentele din spatele fenomenului OZN in sine.
Prea de multe ori s-a spus ca extraterestrii sunt aici pentru a ne ajuta. Ei bine, poate ca, intr-adevar exista extraterestri si poate ca ei sunt aici pentru a ne ajuta. Dar ce dovezi avem in acest sens? Redfern spune ca a obosit pana la greata sa tot vada diverse grupuri de tip DRAGOSTE SI LUMINA, in hainele lor viu colorate, cu sandale hippie si afiliere New Age, si sa auda din partea acestora ca extraterestrii, in loc sa se arate in mod deschis, isi exercita minunile binevoitoare in spatele scenei, lucrand astfel pentru a face o lume mai buna pentru noi. Intr-adevar? Unde sunt rezultatele? Dupa parerea lui Redfern, de fapt, lumea este intr-o stare groaznica si lucrurile nu merg spre bine.
Toti cei care au avut un contact cu lumea ufologiei, cunosc acea intrebare sablon:
- Daca extraterestrii exista, de ce nu aterizeaza ei pe peluza Casei Albe, dezvaluindu-si prezenta lor pe Pamant?
Unii ar putea considera ca intrebarea este logica, dar autorul articolului crede ca, dimpotriva, este absolut fara noima. Motivul este ca nu exista nimic in istoria fenomenului OZN, care sa sugereze ca o astfel de posibilitate ar fi fost vreodata avuta in vedere. Imaginea aceasta, cu nepamantenii care aterizeaza cu nave stralucitoare si vorbesc presedintelui si oamenilor, este a noastra, nu a lor. Este rodul unei culturi populare, al lumii SF si al propriilor noastre presupuneri cu privire la modul in care ar trebui extraterestrii sa actioneze.
In cazul in care fenomenul OZN este cu adevarat ceva nepamantean, el va fi practic de neinteles pentru noi. Nu exista niciun motiv sa se creada, sau sa se presupuna, ca procesele lor de gandire, obiectivele lor, sau abordarile lor in comunicare, le-ar oglindi pe ale noastre, asa cum apar ele in acele povesti ridicole care spun ca presedintele Dwight D. Eisenhower ar fi semnat, in anii 1950, un tratat cu extraterestrii, pentru a le permite sa faca ceea ce doresc pe planeta noastra, in schimbul unui acces la tehnologiile lor.
(Va urma)