Considerat unul dintre cele mai longevive mistere ale lumii moderne, disparitia diferitelor nave, sau avioane, in notoriul Triunghi al Bermudelor a fost (inca odata) rezolvata.
Format la intrarea in Caraibe, Triunghiul Bermudelor compus din Insulele Bermude, Puerto Rico si Fort Lauderdale in Florida, este sursa a mii de speculatii ce privesc disparitia diferitelor vase, sau avioane, care s-au aventurat prin zona. Desi sunt foarte putine dovezi stiintifice care sa dovedeasca autenticitatea disparitiilor, un mit intreg a luat nastere in legatura cu faimosul triunghi, dupa ce o mana de avioane militare americane s-au defectat in 1945 in timpul unui zbor de rutina la intrarea in Caraibe.
Ei bine, oamenii de stiinta au oferit o explicatie plauzibila pentru motivul pentru care multe vase s-au pierdut in faimosul triunghi. Aparent tot fundul oceanului de sub Triunghiul Bermudelor este intesat cu cratere masive cauzate de eliberari violente de gaze. Se speculeaza ca aceste gaze odata eliberate au scazut densitatea apei marii de sub vapoare facandu-le sa se scufunde.
In caz ca eruptiile de gaze erau mai puternice acestea ar fi invaluit vasele cu apa, ducandu-le la fund. Cercetatorii speculeaza de asemenea ca daca aceste gaze ar fi fost si mai puternice ar fi putut avaria un vas destul de mult incat sa il scufunde.
Craterele descoperite pe fundul oceanului au o adancime de 43 de metri si un diametru de 750m. E clar ca acestea s-au format in urma unor eruptii violente de gaz metan, care mai apoi a ajuns la suprafata.
Desi eruptiile de gaz explica de ce unele nave s-ar fi scufundat, fenomenul nu explica in totalitate disparitia avioanelor. Daca acest gaz ar fi fost foarte concentrat, cercetatorii cred ca trecerea unui avion printr-un astfel de nor ar fi provocat o combustie instantanee.