Magazin: Diapozitive extraterestre la Roswell? (Autor : DAN D. FARCAS)
(Continuare)
Richard Dolan a fost singurul ufolog implicat care a dat o declaratie, spunand ca nu este convins ca pe poze este un extraterestru, dar ca ar merita sa se mai faca investigatii suplimentare. Dolan asistase personal la prezentare, timp de peste cinci ore, a vazut din prima mana fotografiile, marturiile si dovezile prezentate, intalnindu-se si vorbind cu oamenii de stiinta implicati. Daca nici el nu era convins, cei de pe margine se intrebau in mod serios daca dovada decisiva chiar exista.
Dupa obtinerea unei versiuni de inalta rezolutie a fotografiei prezentata mai sus, cativa specialisti au efectuat pe ea un proces de curatare, stabilind ca textul de pe cardul explicativ putea fi decodat, e drept, doar cu un software sofisticat si de un informatician calificat. Rezultatul? Pe card scria: corpul mumificat al unui baiat de doi ani.
Pe 12 mai, Tom Carey, unul dintre promotorii diapozitivelor, a dat o declaratie in numele grupului care a organizat evenimentul din Mexico City. In esenta, el sustinea ca textul pretins descifrat de pe pancarta alaturata creaturii, a fost falsificat. Adauga ca inca de acum trei ani, cand el si Don Schmitt au devenit constienti de existenta diapozitivelor, si-au propus patru obiective:
(1) sa autentifice varsta si integritatea diapozitivelor ;
(2) sa obtina avizul profesional, antropologic si medico-legal, cu privire la corpul reprezentat pe diapozitive ;
(3) sa afle cat de mult posibil despre Bernerd si Hilda Blair Ray, proprietarii demult decedati ai diapozitivelor ;
(4) sa citeasca textul de pe pancarta situata langa corp. Diapozitivele au fost prezentate unui istoric Kodak, expert in privinta Kodachrome. Folosind mai multi parametri de interogare, acesta a stabilit ca diapozitivele dateaza din perioada 1947-1949 (fabricarea si expunerea).
Extraterestru de pe Terra?
Cei mai multi antropologi americani contactati nici nu au vrut sa se uite la diapozitive cand au aflat ca acestea ar avea legatura cu OZN-urile. Cei care au acceptat, au facut-o off the record. Ei au ajuns la concluzia ca trupul de pe slide-uri nu era al unei mumii, dar putea fi cel al unui copil deformat congenital. Antropologi canadieni si mexicani, ca si experti in anatomie criminalistica, au facut declaratii inregistrate la evenimentul din Mexico City. Ei au spus ca organismul de pe slide-uri nu era un mamifer, nu era un primat si nu era un om. Unul dintre ei, Richard Doble, dupa o examinare detaliata morfologica, a tras chiar concluzia ca fiinta de pe slide-uri nu a evoluat pe Pamant.
S-a mai aflat ca Bernerd Ray lucrase in estul statului New Mexico si familia sa era prietena cu cea a presedintelui Dwight D. Eisenhower. In privinta pancartei, Dr. David Rudiak si Dr. Donald Burleson, specialisti in domeniu, au spus ca textul nu poate fi citit. La fel au raspuns unitatea de interpretare foto de la Pentagon in Washington, DC, ca si o companie din New York care solicita anonimatul, dar si cei de la Adobe, Inc.
Evident, acum toata lumea se intreba cum de in atatia ani de cercetare nu s-a putut obtine ceea ce acum s-a facut in doar cateva zile? Intre timp, au aparut dovezi puternice pentru a sustine ca extraterestrul ar fi apartinut muzeului Mesa Verde din Arizona. Potrivit unei publicatii din 1939, aici, la National Park, a fost donata mumia, intr-o stare excelenta de conservare, a unui baiat de doi ani, mumie gasita in 1894 printre niste ruine. Modul de expunere si scrierea pe pancarda, asa cum se vedea pe diapozitive, era exact cea tipica acestui muzeu. Corespundeau pana si textilele in care era invelit corpul.
Pe 14 mai, Don Schmitt, unul dintre organizatori, solicita intr-un comunicat ca prietenii si colegii sa-i accepte scuzele sale sincere pentru participarea sa la acest caz, apreciind ca imaginile reprezinta o mumie si afirmand ca a actionat cu buna credinta.
Si totusi, au mai ramas si alte voci. Dr. Jose Zilch, seful Departamentului de Medicina Legala al marinei si angajat la Directia Nationala de Informatii, petrecuse doua-trei luni analizand fotografia. El continua sa sustina ca fiinta din imagini nu are glande mamare, nu are par, cotul si genunchii sunt foarte diferiti de ai unui om, antebratul are doar un singur os, nu exista un os pelvian etc. Si dimensiunile oaselor bratelor si ale picioarelor sunt foarte diferite de cele umane. Expertul se arata gata sa argumenteze oricarui doritor aceste afirmatii.
Intre timp, circula o fotografie cu o mumie antica, gasita in 2012, in Egipt, care poseda trasaturi clare extraterestre. Daca o vedeti, sa stiti ca e o frumoasa lucrare photoshop