Jurnalul National gazduieste un articol scris de MARIUS TUCA, pe care il puteti citi in continuare:
Spuneam pentru prima oara, in vara anului 2005, ca "Folk You! este o provocare extraordinara pe care o lansam cu acel curaj pe care numai o astfel de muzica poate sa ni-l dea". Iata ca anul acesta am ajuns cu Festivalul Folk You! la a zecea editie. Mi-am dorit sa ne intoarcem la om (cu o chitara), tocmai pentru a ne face auziti intr-un zgomot, intr-o harmalaie in care nimeni nu mai asculta pe nimeni. Inca de la inceput, Folk you! a insemnat si inconstienta de a crede intr-o cauza de multe ori pierduta! Folk you! a fost, este si va fi (cat va mai fi) marea noastra provocare de suflet, muzica si poezie.
Va reamintesc ca Folk You! nu este o injuratura... oarecare! Nu este nici macar una muzicala. Este, asa cum am mai spus, o trimitere la originile unei muzici de care am avut, avem si vom avea nevoie.
In 2007, festivalul pe care l-a girat si l-a reprezentat de la bun inceput, a primit numele sau. Era o onoare si o datorie sa facem asta, in memoria lui Florian Pittis. Folkul era, la vremea aceea, ceva difuz si aproape aleatoriu, marginalizat de "noua ordine muzicala" numita showbiz. Am reusit sa transformam utopia in realitate, dar nu singuri. N-o sa stim niciodata daca, fara Motu Pittis, Folk You! ar fi avut puterea sa devina festival in sensul real si emblematic al termenului.
Acum Festivalul Folk You! Florian Pittis este un fenomen. Ca fenomen, nu se putea cantona doar in muzica si poezie, trebuia sa aiba si o dimensiune sociala. A devenit portdrapel al Miscarii de Rezistenta.
"Nu va mai lasati constransi de nimeni si de nimic, nici de vremuri, nici de oameni, fara ura, fara regrete si fara resentimente. Mergeti inainte ca si cum timpul n-ar exista. Eliberati-va de tot si de toate, cu gandul ca trebuie sa traiti pentru si in adevar, caci doar adevarul va va face liberi. Si numai liberi fiind, veti putea atinge in viata fericirea", ne spunea Motu Pittis.