9AMNEWS: Bugetarii ar putea avea sase zile libere, intre 1 si 6 mai

Agentiile de turism au propus guvernului prelungirea vacantei de 1 Mai.
Propunerea vine din partea Agentiei Nationale a Agentiilor de Turism si Asociatia Litoral - Delta Dunarii si a fost inaintata Guvernului si Ministerului Turismului, fiind asteptata in curand o decizie in privinta acestei propuneri.
Propunerea are drept scop stimularea turismului catre statiunile romanesti, scrie adevarul.ro.
"Agentia Nationala a Agentiilor de Turism si Asociatia Litoral - Delta Dunarii au solicitat Guvernului Romaniei si premierului Victor Ponta ca zilele de 2 mai - Ziua Tineretului - si 3 mai sa fie acordate ca zile nationale libere cu posibilitatea de recuperare in 2013, pentru a stimula circulatia turistica catre statiunile turistice din Romania si catre litoralul romanesc, ceea ce ne va permite sa dam un start excelent sezonului 2013.
Conform traditiei, litoralul romanesc este destinatia-vedeta pentru mini-vacanta de 1 mai, care, in acest an, printr-o conjunctura fericita, cade in aceeasi saptamana cu Pastele. Mini-vacanta de sase zile ar stimula turismul in Romania, ceea ce ne-ar permite sa dam un start excelent sezonului estival 2013", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Litoral-Delta Dunarii.