Metroul dintre Eroilor si Drumul Taberei din Magistrala 5 de metrou va fi finalizat in a doua parte a anului 2016, asadar este vorba de o intarziere de un an si jumatate. Anuntul a fost facut de Catalin Homor, director de investitii al Metrorex.
Darea in folosinta a tronsonului Eroilor-Drumul Taberei era prevazuta intr-o prima faza pentru inceputul anului viitor, asadar este vorba de o intarziere de un an si jumatate.
Intarzierea este motivata de faptul ca guvernul a intrerupt finantarea, iar in perioada februarie - mai 2013, lucrarile in subteran au fost sistate.
Intreaga Magistrala 5, inclusiv tronsonul catre Pantelimon, are ca termen de finalizare anul 2020. Finantarea este asigurata din fonduri europene si de la stat. Investitiile pe care Metrorex le-a programat pana in 2020 se ridica la 900 milioane euro, din care 600 milioane euro vor fi asigurate din fonduri europene.
Pentru sectiunea Iancului - Pantelimon, se prevede ca lucrarile sa inceapa in 2015. Pentru segmentul Eroilor - Iancului, lucrarile vor mai intarzia, intrucat traverseaza zona centrala, o arie cu risc din cauza blocurilor vechi.