CE SE INTAMPLA DOCTORE: 3 metode prin care poti slabi FARA dieta

Cand ne rontunjim cu cateva kilograme primul nostru gand este sa trecem la regim. Cand, de fapt, daca am face niste mici schimbari in stilul de alimentatie, kilogramele nepoftite ar pleca de bunavoie fara sa ne chinuim prea mult.

1. Invatati sa va controlati portiile. Nu, nu, nu, portiile normale, firesti, cele cu care organismul se simte bine nu sunt acelea cat niste monstri din restaurante. Nu sunt nici acelea minuscule din dietele dure. Sunt undeva la mijloc. Bucata de carne ar trebui sa fie cat podul palmei, bucatica de unt cat un varf de deget, portia de orez - cat ai curpinde intr-un pumn.

2. Cumparati farfurii mai mititele. Acest sfat il completeaza cumva pe primul si va poate fi de foarte mare folos. Un studiu-test facut la americani spune ca daca ne micsoram farfuriile, astfel incat sa taiem cam 100-200 de calorii zilnic, am pierde si intre 4 si 9 kilograme pe an. Studiul spune ca aceia care au facut schimbarea, nu au simtit niciun fel de senzatie de foame, dupa ce au redus din generozitatea farfuriilor.

3. Aplicati regula 80-20. N-o sa fie usor pentru ca se bate cumva cap in cap cu indemnurile din copilarie legate de daca nu mananci tot din farfurie... Ei, regula 80-20 vine din faimoasa insula Okinawa, cunoscuta pentru oameni slabi si sanatosi.
Acestia se opresc din mancat cand se simt 80% satui. Au chiar si un nume pentru acest obicei natural de slabit - hara hachi bu. La masa viitoare, aproximati cat ar veni 20% din farfuria plina, puneti deoparte cantitatea si vedeti cum va simtiti.