www.libertatea.ro informeaza: Avem parte de o iarna total atipica, cu temperaturi ce au depasit in repetate randuri 20 de grade Celsius! Si in continuare vremea va fi la fel de haotica.
Meteorologii estimeaza, pentru urmatoarele doua saptamani, o vreme in general calda, dar si cu ploi, a caror probabilitate de aparitie va fi mai mare in jurul datelor de 23, 24 si 27 februarie, respectiv dupa 1 martie, reiese din prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie valabila in intervalul 22 februarie â€" 7 martie.
In Banat, in primele doua zile ale intervalului vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada, media regionala a maximelor termice fiind de 17 â€" 18 grade, iar cea a minimelor de 5 â€" 7 grade.
Ulterior, valorile termice vor fi in scadere, dar se vor mentine peste cele normale specifice perioadei si, astfel, maximele vor fi cuprinse, in medie, ontre 8 si 12 grade, iar media minimelor va fi cuprinsa intre un grad si 3 grade Celsius. Doar pe 27 februarie valorile se vor apropia de cele normale ale perioadei, media maximelor fiind de 6 â€" 7 grade, iar a minimelor nocturne de la zero la un grad Celsius.
In zilele de 22 si 28 februarie sansele de ploaie vor fi reduse, iar in restul intervalului temporar va ploua, cu precadere in jurul datelor de 23, 26 februarie si 1 martie.