De Ce News: "Despre regrete" cu Adrian Nastase
Fostul premier, Adrian Nastase,a publicat pe blog, in ajun de Anul Nou un text intitulat "Despre regrete", care, dupa cum precizeaza fostul premier a fost scris pentru Flacara lui Adrian Paunescu. De Ce News reia eseul lui Adrian Nastase.
"Randuri scrise pentru Flacara lui Adrian Paunescu, 12 decembrie.
Citeam, cu multi ani in urma, ca regretele sunt sentimente inutile. Poate ca e adevarat. Ele exista insa, ne urmaresc in viata, precum fantomele. Ele continua sa ne puna intrebari, amintindu-ne ca lucrul cel mai dificil in viata este sa alegi. Sa alegi pe ce drum vrei sa mergi. Si cu cine.
Edith Piaf ne repeta, obsedant, ca ea nu regreta nimic - nici binele, nici raul, nici amintirile, nici trecutul, Dar poate ca si asta este un mod de a spune ca viata fiecaruia dintre noi se consuma cu fiecare optiune pe care o facem, cu fiecare alegere. Stim ca nu putem da timpul inapoi, ca nu ne putem intoarce la o veche incrucisare de drumuri, pentru a alege o alta directie.
Iar tradarile camarazilor de drum fac parte, intr-adevar, din regretele pe care preferam sa le uitam. Si sa incercam, de fiecare data, "sa repornim de la zero".