www.libertatea.ro informeaza: Existenta Punctului G a creat in decursul timpului nenumarate controverse chiar si intre oameni de stiinta. Medicul estetician Adina Alberts spune tot despre procedura care il poate augmenta.
Specialistul Adina Alberts explica: Punctul G este denumirea unei zone erogene din interiorul vaginului. Se numeste G dupa numele lui Ernest Grafenberg, cel care a descris aceasta zona. In momentul in care aceasta arie este stimulata, se produce orgasmul care, la unele femei, este insotit de expulsia prin uretra, a unui lichid, foarte asemanator urinii (ejaculare feminina).
Cercetatorii sustin ca in cazul unor femei, acest lichid de ejaculare este urina simpla, dar in cazul celor mai multe dintre femeile care au experimentat ejacularea, acest lichid contine PSA (Antigen Specific Prostatic), componenta specifica prostatei masculine, dar care la femei este secretat de glandele Skene situate in uretra, aproprierea orificiului extern al acesteia.
Punctul G este situat pe fata anterioara a vaginului, sub simfiza pubiana, in vecinatatea imediata a vezicii urinare, la aproximativ 5-6 cm de orificiul extern al vaginului, si este reprezentat de o zona de tesut cu striatii, foarte bine vascularizat si inervat. Dimensiunea acestuia poate diferi de la o femeie la alta si uneori nu poate fi localizat cu usurinta. In general este de aproximativ 1-2 cm in diametru.
Deoarece se afla in acea portiune a vaginului care este convexa si greu accesibila, medicii esteticieni si-au imaginat si au patentat o tehnica de augmentare a punctului G. Aceasta consta in injectarea la acest nivel, a unor produse ocupatoate de volum, de genul acidului hialuronic, astfel incat sa se obtina o expunere crescuta a zonei G in timpul actului sexual.
Interventia se face cu anestezie locala, dureaza 20 minute, pacienta pleaca acasa imediat si rezultatul se poate proba in 3-5 zile. Interventia trebuie repetata la un interval de 9-12 luni. Acelasi lucru se poate face folosind grasimea proprie. Indicatia medicului este de a se face intr-o prima faza augmentarea punctului G cu un produs resorbabil si apoi, daca pacienta este multumita de rezultat, sa se utilizeze grasime proprie.
Costurie procedurii nu se ridica la mai mult de 500-600 de euro daca ne referim la utilizarea acidului hialuronic.
In cazul augmentarii cu grasime se mai adauga 300 de euro, costul anesteziei.