Lumea artistica si spectatorii care i-au ramas fideli l-au sarbatorit duminica pe marele actor Marin Moraru, care a ajuns la borna 79 a vietii sale. Discret cum il stim, artistul nu a facut un eveniment deosebit din ziua sa de nastere.
Exista putini actori in lume care pot cuceri neconditionat publicul prin farmecul mimicii lor inconfundabile. Ceea ce sonorul a confiscat jocului actorilor din filmul mut â€" adica exact acea expresivitate care anuleaza mesajul vorbit â€" a daruit unor actori de mare calitate care, uzand de mijloace aparent putine, au reusit sa cucereasca exact acele redute pe care actorii mai expansivi reusesc sa le darame cu eforturi mult mai mari. Efortul ascuns al lui Marin Moraru, marele nostru actor care a implinit duminica 79 de ani, este, in prezent, doar acela de a se pastra departe de ochii lumii, cu orice pret, chiar al posibilei uitari.
"Nu-mi doresc nimic de ziua mea, nici macar sanatate! Daca este, este, daca nu, asta e! M-au felicitat colegii de breasla, dar nu-mi serbez ziua cu nimeni", a declarat artistul pentru ziarulring.ro.
In prezent, Marin Moraru se bucura de pensie, de timpul liber si... cam atat. Nu mai joc in niciun spectacol. Sunt la pensie si ma bucur de acest lucru”, ne-a spus maestrul, care nu a pregetat sa infirme zvonurile ca ar fi fost bolnav.
"Ma simt bine, toate sunt bune. Nu e adevarat ca am fost bolnav, a fost o minciuna gogonata. Mi-e scarba de treaba asta. Presa a mintit, si nu inteleg la ce le-a trebuit chestia asta".