Din dorinta de a fi mai aproape de nevoile oamenilor din Circumscriptia electorala nr.14, Colegiul Senatorial 2, pe care il reprezinta, senatorul Nicolae MOGA a inaugurat vineri, 17 ianuarie 2014, cabinetul medical "Moga Mobil". Scopul acestui cabinet medical este ca oamenii sa poata fi investigati medical, de catre medici, chiar la ei acasa. Este vorba despre o ambulanta dotata cu echipament medical: ecograf, EKG pentru a diagnostica eventualele patologii cardiace, tensiometru pentru masurarea tensiunii arteriale si glucometru pentru masurarea glicemiei.
"In acest fel, doresc sa vin in ajutorul medicilor de familie, dar si in ajutorul oamenilor care nu au posibilitatea financiara de a se deplasa in judetul Constanta: persoane varstnice, care locuiesc singure, dar si acele persoane care au probleme locomotorii, a declarat senatorul Moga. Oamenii din satele greu accesibile vor avea acces la asistenta medicala, oferindu-le acestora posibilitatea de a efectua un set minim de analize".
Senatorul Nicolae Moga ne-a oferit mai multe detalii despre modul cum va functiona concret cabinetul medical "Moga Mobil":
• Cabinetul mobil va fi coordonat de doamna Loredana Balaceanu, medic specialist, angajat al Spitalului Harsova.
• Medicii de familie arondati localitatilor vizate vor fi anuntati prin Directia de Sanatate Publica.
• Pentru inceput, deplasarile in judet se vor face lunar, cu prioritate in satele unde medicii ajung greu, iar oamenii nu pot merge la cabinetul unui doctor generalist.
• Toate consultatiile vor fi gratuite, iar prima deplasare se va face chiar saptamana aceasta, in localitatea Ostrov si in satele care apartin de aceasta comuna.
• In cadrul acestor deplasari vor fi si reprezentanti ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta, si ai Casei de Pensii, pentru a prelua problemele cu care se confrunta oamenii din Colegiul S2, probleme pe care vor incerca sa le solutioneze cat mai repede posibil, fiecare pe domeniul lui de activitate.